30 jaar IbizaSEAT vierde in 2014 het 30-jarig bestaan van de Ibiza. Al drie decennia lang verwoordt de Ibiza als sportief en compleet model alles waar het merk SEAT voor staat. Sinds zijn debuut in 1984 heeft de Ibiza de status van icoon verkregen. Tijdens zijn lange historie heeft het model altijd overtuigd met een jong, sportief karakter, een uitstekende prijs-prestatieverhouding en volop rijplezier. Eigenschappen die vandaag de dag nog steeds symbool staan voor de huidige, vierde generatie van de Ibiza. Bekijk ook de huidige Ibiza modellen.Een mooie geschiedenis

In 1984 werd de allereerste Ibiza geproduceerd. Al snel kreeg deze frisse en karakteristieke auto in Nederland snel vele fans. Met zijn sportieve inborst, innovatieve design en hoge kwaliteitsniveau vormt de huidige SEAT Ibiza de maatstaf in zijn klasse. Ibiza-kopers hebben momenteel keuze uit drie carrosserievarianten: de dynamische Ibiza SC 3-deurs, de praktische Ibiza 5-deurs en de ruime en veelzijdige Ibiza ST station. Sinds de lancering in 1984 heeft SEAT wereldwijd zo’n vijf miljoen exemplaren van de Ibiza verkocht.

WHAT’S IN A NAME...

“En we noemen hem… Ibiza!” Maar wat deed SEAT er destijds
eigenlijk toe bewegen de naam Ibiza te koppelen aan zijn nieuwste telg?

Als onderdeel van de strategie van SEAT om elk nieuw model qua naam te verbinden aan een Spaanse stad, was het eiland Ibiza, een perfecte match gezien de doelgroep voor het nieuwe model: jonge, moderne mensen met een casual imago en een Mediterraanse inborst.

De naam weerspiegelt alle kernwaarden van SEAT’s merkidentiteit, hij is gemakkelijk uit te spreken en te onthouden en ‘werkt’ ook in internationaal opzicht positief. En dat is van eminent belang voor een merk als SEAT, dat meer dan 80% van zijn auto’s exporteert en in meer dan 75 landen is vertegenwoordigd.

De burgemeester van Ibiza, Virginia Marí, is ervan overtuigd dat SEAT “uitstekend gebruik heeft gemaakt van de merknaam Ibiza, om met behulp van die naam grenzen te verleggen. De kernwaarden van het merkimago van de SEAT Ibiza herbergen de dynamische, jeugdige sfeer van ons eiland. Na vier generaties is het model nog steeds gestoeld op diezelfde waarden en blijft hij trouw aan hetgeen waar het eiland voor staat.”

Op zoek naar een SEAT occasion?

Als jij op zoek bent naar een tweedehands SEAT, dan verwijzen wij je graag door naar onze Das Welt gebruikte wagens. Hier kun je precies jouw voorkeuren aangeven en de occasion naar wens vinden. 

HET VOORDEEL VAN

SEAT SERVICE

VLOT > VAKKUNDIG > VERTROUWD

/ De hoogste kwaliteit
/ Transparant en betrouwbaar
/ SEAT-pechhulp
/ 2 jaar garantie op reparaties en onderdelen
/ Behoud van fabrieksgarantie

Meer informatie..

Een SEAT-werkplaats in de buurt