Musicathon

SEAT MUSICATHON

Welkom in
Barcelona!

Na het succes van de MUSICATHON finale in Berlijn


gaat het avontuur verder in Barcelona.

Musicathon video

SEAT Musicathon winnaar - Duitsland

Christian Wiercimok

Christian Wiercimok

Christian Wiercimok

Ik ben 23 jaar en ik kom uit Keulen, Duitsland. Toen ik 16 was ben ik begonnen in diverse schoolbandjes. Ik hou van muziek in elke vorm, van Jazz tot Metal. Op dit moment speel ik gitaar en basgitaar in 3 verschillende bands.

The Sound Piece

Task 2: The Sound Piece

Ik wilde graag Barcelona en SEAT vastleggen. Barcelona wordt vertegenwoordigd door een klassieke gitaar en SEAT – als een modern merk – door een elektrische gitaar. Op het einde van het stuk zijn beide gitaren bij elkaar gebracht.

Created in Barcelona Video

Task 3: Created in Barcelona Video

De bas in deze video staat voor SEAT en Barcelona. De verschillende auto’s worden geïntroduceerd door elementen van moderne muziek. De Ibiza staat voor Spanje en wordt vertegenwoordigd door een kleine elektrische gitaar. Zodra de Ateca in beeld komt starten de drums. De complexiteit in de gitaar staat voor de kracht van de Leon.

SEAT Musicathon winnaar - Spanje

Ariadna Castellano

Christian Wiercimok

Ariadna Castellano

Ik ben 22 jaar en ik woon in Madrid. Ik hou van allerlei soorten muziek maar he been voorkeur voor folk en instrumentaal. Phil Collins, Two Steps From Hell en Ludovico Einaudi zijn voor mij een bron van inspiratie. Mijn quote is: Ik hou van leven met muziek en ik hou van levendige muziek.

The Sound Piece

Task 2: The Sound Piece

Ik wilde me focussen op een relaxte en eenvoudige melodie. Het soort muziek dat je luistert als je wilt ontspannen.

Created in Barcelona Video

Task 3: Created in Barcelona Video

SEAT als merk is emotioneel en gepassioneerd als het over hun producten gaat, zo denk ik ook over muziek. Ik vond de video inspirerend. Dus ik heb geprobeerd om er goede energie, inspiratie en passie in te verwerken. Aan het eind van de track wilde ik graag verrassen om de aandacht te trekken, omdat dit het moment is dat het SEAT logo in beeld komt.

SEAT Musicathon winnaar - Italië

Tomm Zeskel

Christian Wiercimok

Tomm Zeskel

Ik ben 22 jaar en ik kom uit Como, vlakbij het bekende meer in Italie. Ik ben begonnen met het spelen van gitaar toen ik naar mijn eerste concert ooit ging van Articolo 31. Toen ik 14 werd kocht mijn vader een elektrische piano voor me en sinds die dag schrijf ik mijn eigen muziek. Ik luister veel naar klassieke muziek.

The Sound Piece

Task 2: The Sound Piece

Ik heb iets gedaan wat ik nooit eerder heb gedaan. Ik heb gewerkt met pop-drums en funky en jazzy stijlelementen. De drop is agressief en staat voor de motor van een auto. Ik heb daarnaast geprobeerd wat akoestische elementen toe te voegen die me doen denken aan Barcelona.

Created in Barcelona Video

Task 3: Created in Barcelona Video

Ik heb een aantal elektronische elementen gebruikt en deze gemixt met piano en vocalen. Ik heb de vocalen gesampled om een gesprek to insinueren. De ene stem zegt: ‘Nee ik kan het niet’ en de andere ‘Ja ik kan het’. Zoals de stemmen in je hoofd wanneer je erover nadenkt om een auto te kopen.

Nederlandse finalisten

Finalist

Cyril Directie

Als je aan drummers denkt, denk je waarschijnlijk aan muzikanten die in de schaduw van de vocalisten en gitaristen moet opereren. Dit geldt misschien voor veel percussionisten, maar zeker niet voor Cyril Directie. Zo is hij als freelance drummer een graag geziene gast bij De Wereld Draait Door, is hij onderdeel van het succesvolle programma Padoem Patsss en heeft hij al opgetreden met onder anderen Kane, en Hans en Candy Dulfer.

Opdracht 2

Cyril MP3

Opdracht 3

Cyril Video

Finalist

Jack $hirak

Julien Willemsen (alias Jack $hirak) hoeft eigenlijk niet meer geïntroduceerd te worden. Het brein achter het succesvolle geluid van New Wave kon zo’n jaar geleden nog zonder druk van buitenaf aan zijn muziek werken, maar vandaag is alles anders. Alle ogen zijn op de 22-jarige producer gericht wanneer een van zijn nieuwe projecten uitkomt.

Opdracht 3

Jack Video

NEXT STEP: LOS ANGELES

De ultieme plek voor het vertellen van bekende
geluidsproductie verhalen

Los Angeles staat bekend om haar rijke diversiteit en bekende geluidsstudio’s. De meest populaire muziek en geluidsproducties worden opgenomen in de studio’s van LA, om daarna over de hele wereld afgespeeld te worden. Deze levendige muzikale stad is de perfecte plek voor het SEAT sound team en de MUSICATHON finalisten om te fine-tunen en het nieuwe SEAT sound logo op te nemen.

Awards

MUSICATHON kalender

Muzieknoot

Nationale wedstrijd - Voltooid!

Beker

Finale in Berlijn - Voltooid!

Radio

Barcelona &
Los Angeles

Bezoek SEAT-fabriek in Barcelona:
26 juni t/m 1 juli 2016

Ontwikkeling Sound Logo in Los Angeles:
24 t/m 30 oktober 2016

Onze partners

  • Abi Road Industries
  • Roland
  • KRK systems
  • Epiphone

Steun vanuit de muziekindustrie, onze partners:

KRK
KRK Systems werd in 1986 opgericht door Keith Klawitter. Inmiddels behoort KRK Systems tot de top in de industrie in het ontwerpen en produceren van professionele studioproducties voor engineers en artiesten. Een goede sound ontstaat niet in de studio, door het type microfoon of via de nieuwste mengtafel. Die ontstaat in het hart, en begint bij de waarheid… dat is de basis voor de designfilosofie van KRK. www.krksys.com

Abbey Road Institute
De reputatie van de Abbey Road Studio’s voor uitmuntende opnamekwaliteit van muziek gedurende meer dan 80 jaar heeft de basis gelegd voor een unieke vocale benadering van audio-educatie. De missie is om afgestudeerden de best mogelijke training te bieden voor een carrière binnen de audio-industrie. Het Abbey Road Institute streeft de allerhoogste opleidingsstandaarden na, moedigt ‘hands-on’ praktijksessies aan, verzorgt de beste professionele lezingen en biedt studenten toegang tot geavanceerde techniek. www.abbeyroadinstitute.com

Epiphone
Epiphone is al meer dan 140 jaar toonaangevend binnen de wereld van innovatieve ontwerpen voor muziekinstrumenten. Sinds de eerste voorzichtige stappen in 1873 in Griekenland heeft Epiphone zich ontwikkeld tot een beroemde naam in Manhatten en een grote speler in muziekinstrumenten.

Die zijn te horen in een eeuw vol klassiekers van onder andere The Beatles en actuele topmuzikanten als Gary Clark Jr. en Alabama Shakes. Als onderdeel van Gibson Brands staat Epiphone voor innovatie, historie en een levenslange garantie. www.epiphone.com

Roland
Roland is één van ’s werelds bekendste muziekinstrumentmerken, met een productaanbod dat onder meer digitale piano’s, drumstellen, synthesizers en versterkers omvat. Tot de Roland Groep behoren tevens de toonaangevende merken Boss, dat zich focust op gitaristen, en Roland Professional A/V, dat de professionele markt voor audio en video bedient. Alle drie merken worden gedreven door een gedeeld verlangen om producten te ontwikkelen die het creatieve potentieel van de gebruiker – zowel beginners als doorgewinterde professionals - doen ontwaken.

De SEAT IBIZA FR connect
met SEAT Sound

Met een CONNECT-uitvoering blijf je altijd in contact dankzij de Full Link Technologie. Met het SEAT Mediasysteem met navigatie kun je volop genieten van je favoriete muziek en blijf je altijd op de juiste weg. Door de nieuwste technologie kun je jouw smartphone koppelen aan het SEAT Mediasysteem en verandert het beeldscherm in een oogwenk in het display van je smartphone. Je hebt dan direct toegang tot diverse SEAT-apps en diverse apps op jouw smartphone zoals Spotify en Google Maps. Het biedt MirrorLink, Apple Carplay en AdroidAuto en is dus geschikt voor vrijwel iedere smartphone. Met een CONNECT-uitvoering heb je altijd het beste aanbod. Een rijkere uitrusting vol connectiviteit tegen een lagere prijs. Meer voor minder!

Meer informatie Naar de configurator

Reward

Volg ons via

×