Naar nieuwsoverzicht

SEAT TOLEDO: RUIM, VEILIG EN ZUINIG

De nieuwe SEAT Toledo is even elegant als praktisch. Geniet van de luxe, de riante beenruimte en de grote kofferbak. De Toledo is verrassend ruim, buitengewoon veilig en beschikt over zuinige benzine- en dieselmotoren. Deze combinatie maakt het de ideale familieauto. Geniet elke reis weer van een optimale portie entertainment, veiligheid en inspiratie. Aan echt alles is gedacht.

Verrassend veel ruimte

De SEAT Toledo is uitstekend geschikt om zowel vijf personen als hun bagage te vervoeren. Standaard heeft de bagageruimte een inhoud van 550 liter. Wordt de achterbank neergeklapt, dan is er 1490 liter beschikbaar. Bovendien gaat de kofferdeksel open via scharnieren aan het dak, waardoor de laadopening even groot als praktisch is. In combinatie met de royale beenruimte op de achterbank, die met gemak plaats biedt aan drie personen, maakt dit de SEAT Toledo tot de ideale familie-auto. Het AutoWeek testpanel was aangemaan verrast van de hoeveelheid ruimte.

Zuinig en krachtig

De SEAT Toledo is verkrijgbaar met verschillende zuinige en krachtige motoren, uitgerust met de nieuwste techniek. Zowel de TSI-motor als de TDI-motor met 77 Kw/105 pk beschikken standaard over een start/stop systeem. Dit systeem zet de motor uit wanneer de auto stilstaat, bijvoorbeeld voor een verkeerslicht. Zodra de bestuurder de koppeling aanraakt wordt de motor razendsnel weer geactiveerd. Dit bespaart een brandstof. Met de 77Kw/105 pk sterke Ecomotive 1.6 TDI-motor heeft de Toledo een gemiddeld verbruik van 3,9 liter op 100 kilometer (1 op 25). Dit betekent dat een Toledo ruim 1400 kilometer kan rijden op een volle tank brandstof – dat is dezelfde afstand als van Nederland naar Barcelona. Er zijn maar weinig auto’s die zoveel ruimte en comfort combineren met zo'n gunstig verbruik. Bekijk het oordeel van het AutoWeek testpanel.

Veiligheid staat voorop

In de crashtest van EURO-NCAP scoorde de Toledo maar liefst vijf sterren, terwijl de meting in 2012 uitgevoerd werd onder de zwaarste criteria tot nu toe. De auto beschikt standaard over zes airbags om inzittenden te beschermen bij een botsing, terwijl kleine kinderen veilig in een kinderstoeltje vervoerd kunnen worden dankzij IsoFix-voorbereiding. Ook is de auto standaard voorzien van een anti-blokkeer systeem (ABS) en elektronische stabiliteitscontrole (ESC), om te voorkomen dat de auto in een slip kan raken, en worden de alarmlichten automatisch geactiveerd in het geval van een noodstop. Maak je dus vooral geen zorgen, hiermee is de SEAT Toledo een van de veiligste familieauto’s op de weg. Team 3 van AutoWeek teste zelf de veiligheid van de SEAT Toledo.

Test hem zelf

De nieuwe SEAT Toledo is nu verkrijgbaar met een vanafprijs van € 14.950,- en is standaard voorzien van vier jaar garantie. Zelf ervaren hoe ruim, veilig en plezierig de Toledo rijd. Kom langs bij de dealer en ga zitten achter het stuur van de SEAT Toledo. Neem vooral ook achterin even plaats: de ruimte is riant. En maak gerust een proefrit. Je kan de Toledo ook zelf samenstellen naar je eigen wensen in de Toledo carconfigurator.

brochure aanvraag button-01 Stel deze auto samen button-01 proefrit aanvraag button-01