Naar nieuwsoverzicht

SEAT LEON EUROCUP

De nieuwe SEAT Leon Eurocup zal in zijn eerste seizoen, dat in mei van start gaat, enkele van ’s werelds beroemdste omlopen aandoen, waaronder Spa-Francorchamps, Monza en de Nürburgring.
De merkencup, met naar verwachting een vol veld van 330 pk sterke Leon Cup Racers, markeert het volgende hoofdstuk in de rijke autosporthistorie van SEAT Sport, die zich over een periode van meer dan vier decennia uitspant. Het Spaanse merk won het FIA WK Toerwagens (WTCC) in 2008 en 2009, terwijl gedurende de twaalf seizoenen dat de SEAT Leon Supercopa werd georganiseerd, wereldwijd meer dan 450 raceauto’s aan klanten werden verkocht. 

In 2014 doet de nieuwe SEAT Leon Eurocup zes Europese circuits aan, samen met het FIA World Touring Car Championship (WTCC) en de International GT Open, te beginnen van 2 t/m 4 mei op de Nürburgring. Vervolgens staan races op de Salzburgring in Oostenrijk en diverse Formule 1-circuits op het programma, waaronder Silverstone in het Verenigd Koninkrijk, Spa-Francorchamps in België, Monza in Italië en SEAT’s thuiscircuit, Barcelona-Catalunya.

Elk raceweekend bestaat uit 90 minuten circuittijd, verdeeld over de training en kwalificatie, gevolgd door twee sprintraces over een afstand van 50 tot 60 km, met aantrekkelijk prijzengeld in het verschiet. Auto’s zijn momenteel leverbaar voor € 70.000,- (excl. BTW).

De voorwielaangedreven SEAT Leon Cup Racers worden voortgestuwd door een tweeliter viercilinder turbomotor met 400 Nm aan koppel in combinatie met een zesversnellingsbak. Met een gewicht van 1.150 kg en een FIA-gehomologeerde rolkooi is de volbloed racewagen 16,6 cm breder dan de standaard Leon en is hij onder andere voorzien van een ‘dikke’ bodykit en 18 inch racewielen.

Meer informatie over de SEAT Leon Eurocup is beschikbaar op www.seat-sport.com/eurocup.

Kalender SEAT Leon Eurocup 2014
1. Nürburgring, Duitsland, 2-4 mei
2. Salzburgring, Oostenrijk, 23-25 mei
3. Silverstone, Verenigd Koninkrijk, 18-20 juli
4. Spa-Francorchamps, België, 5-7 september
5. Autodromo di Monza, Italië, 26-28 september
6. Circuit de Barcelona-Catalunya, Spanje, 17-19 oktober