Leusden,
17
juli
2019
|
11:30
Europe/Amsterdam

SEAT Mii electric vanaf vandaag te reserveren

SEAT Mii electric vanaf vandaag te reserveren

  • Eerste elektrische SEAT maakt emissievrij rijden bereikbaar voor iedereen
  • Ideale compacte auto, ook voor lange afstanden
  • Begin 2020 in de showroom, nu te reserveren
Samenvatting

De Mii electric, de eerste van een reeks geëlektrificeerde auto’s van SEAT, staat sinds z’n onthulling volop in de belangstelling. Snelle beslissers kunnen nu een exemplaar reserveren.

De populariteit van deze nieuwe SEAT is goed te verklaren. Het is namelijk een van de eerste emissievrije auto’s die met zijn hoge actieradius tegen lage kosten bereikbaar wordt voor zowel zakelijke rijders als particulieren.

Hoge actieradius en vlotte prestaties 

De 5-deurs Mii electric heeft een aandrijflijn die bestaat uit een krachtige elektromotor (61 kW/83 pk, 210 Nm) en een automatische transmissie. Naast een hoger vermogen trekt de Mii electric dankzij een veel hoger koppel van 210 Newtonmeter aanzienlijk sneller op dan de huidige Mii met 60 pk en 95 Nm. De acceleratie van 0-50 km/u, die vooral in de stad van belang is, duurt bijvoorbeeld slechts 3,9 seconden. Met zijn topsnelheid van 130 km/u voelt de compacte elektrische SEAT zich ook thuis op de snelweg. Dankzij de compacte afmetingen is de Mii electric uitermate wendbaar en laat hij zich eenvoudig parkeren.

Een 36,8 kWh lithium-ion accupakket levert de energie. Met een volledig geladen accupakket is de Mii electric goed voor een actieradius van maximaal 260 kilometer volgens de WLTP-norm*. Hij is op verschillende manieren op te laden. Bij een 7,2 kW wisselstroomlader duurt het circa 4 uur om het accupakket tot 80 procent op te laden. Bij gebruik van een 40 kW snellader duurt dat slechts 1 uur. Laden is uiteraard ook mogelijk via een normale 230V-aansluiting, wat in dat geval wat meer tijd vergt.

Vernieuwde looks, nieuwe technologie

De Mii electric heeft niet alleen een geavanceerde elektrische aandrijflijn, maar ook een vernieuwd design én nieuwe features. Blikvangers in het interieur zijn het vernieuwde dashboard, de fraaie sfeerverlichting en nieuwe bekledingsmaterialen. De Mii electric is als eerste model van het merk standaard uitgevoerd met SEAT CONNECT, waarmee de bestuurder via een smartphone-app toegang krijgt tot vele functies. Zo is het mogelijk om te zien waar de Mii electric zich bevindt, en wat de status van de auto is (zijn de deuren afgesloten, is de verlichting uit). Bovendien zijn de airconditioning en verwarming via de app aan te sturen.

De definitieve prijzen en specificaties van de Mii electric worden eind dit jaar, voorafgaand aan de introductie bekendgemaakt. Kijk op seat.nl voor meer informatie over de Mii electric.

Eerste van nieuwe familie

De Mii electric bijt het spits af voor de komst van een nieuwe familie van geheel en gedeeltelijk elektrisch aangedreven modellen. SEAT breidt het aanbod EV’s, MHEV’s (mild hybrid) en PHEV’s (plug-in hybride) snel uit met onder meer hybride versies van de Tarraco en Leon, én de volledig elektrische el-Born. Bovendien staan er high-performance plug-in hybrides als de CUPRA Formentor en CUPRA Leon op de planning.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.