Praktische informatie

In je contract staan veel kleine lettertjes en we begrijpen best dat je niet alle details hebt onthouden. Daarom zetten we de belangrijkste zaken even voor je op een rijtje. Heb je nog meer vragen? Bel dan gerust de BerijdersDesk. Buiten kantooruren word je doorgeschakeld naar de Alarmcentrale


Hoe zit het met verzekering en eigen risico?

Jouw SEAT Private Leaseauto is verzekerd bij SEAT Financial Services. Bij schade aan de auto, zal de verzekering het repareren van de schade vergoeden. Bij zelf veroorzaakte of onverhaalbare schade zal een bedrag in rekening worden gebracht als een eigen bijdrage aam de reparatiekosten van de schade. Dit wordt het ‘eigen risico’ genoemd. Bij het afsluiten van je contract heb je kunnen kiezen voor een eigen risico van € 500,-; € 250,- of € 125,- per schade. In je contract kan je terugvinden wat je gekozen eigen risico is en in de polisvoorwaarden kan je terugvinden wat er wel en niet wordt vergoed.

Wat te doen bij een bekeuring?

Oeps. Is er een bekeuring op de mat gevallen? Omdat je Private Leaseauto op jouw naam staat, ontvang jij de bekeuring zelf bij jou thuis. Hieronder vind je hoe het werkt met het betalen van de bekeuring en het aantekenen van bezwaar. De kosten van de bekeuring zijn in z’n geheel voor jou en niet voor ons, ook wanneer iemand anders de bekeuring heeft veroorzaakt (terwijl hij/zij in jouw Private Leaseauto reed).

Wil je meer informatie over hoe te handelen bij een bekeuring?
 1. Betaal de bekeuring volgens de bij de bekeuring aangegeven richtlijnen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd betalen van de bekeuring. Wij schieten niet voor!
 2. Ben je het niet eens met de beschikking? Dan kan je hiertegen beroep aantekenen bij het CJIB. In je beroepschrift leg je uit waarom je het niet eens bent met de opgelegde boete. Je hoeft het openstaande bedrag niet te betalen, zolang je beroepschrift in behandeling is.
 3. Op de website www.verkeershandhaving.nl vind je een bezwaartest. Hiermee kan je een indruk krijgen welke argumenten voor de officier van justitie doorgaans wel of geen aanleiding geven om een beschikking nietig te verklaren.
 4. Wil je een mondelinge toelichting geven op je beroep? Dan kan je hierom vragen in je beroepschrift. Vermeld dan ook een telefoonnummer waarop je overdag te bereiken bent. 
 5. Je moet bij je beroepschrift een kopie van de beschikking meesturen en een machtiging van de Leasemaatschappij. Ook moet het beroepschrift zijn voorzien van een dagtekening en je handtekening. Vermeld verder in je beroepschrift in ieder geval je:
  • Achternaam
  • Voornamen
  • Adres
  • Geboortedatum
  • Geboorteplaats
  • Rekeningnummer

Het beroepschrift kan je sturen naar: 

Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM)
Unit Mulder
Postbus 50000
3500 MJ
Wanneer krijg ik mijn Groene kaart?

Binnen 10 werkdagen nadat je de sleutels kreeg van je auto krijg je per post de Groene kaart toegestuurd.

Ben je je Groene kaart kwijt of heb je er een nodig voor je caravan dan kun je dit aanvraagformulier invullen en gaan wij voor je aan de slag. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Hoe zit het met Private Lease en BKR registratie?

Het BKR heeft als doel de consument te beschermen tegen overkreditering, dat wil zeggen, dat consumenten meer verplichtingen aangaan dan ze kunnen betalen. Jouw SEAT Private Leasecontract brengt een financiële verplichting met zich mee en wordt daarom bij het definitief maken van je contract bij het BKR geregistreerd. Er zijn vaste regels in Nederland voor zo’n registratie. In dit geval staat jouw contract geregistreerd via de formule: looptijd van het contract in maanden x de hoogte van het maandbedrag x 65%). Wanneer er meerdere contractanten op het contract staan, worden deze allemaal voor dit zelfde bedrag geregistreerd, aangezien alle contractanten hoofdelijk aansprakelijk zijn. Deze registratie kan effect hebben op de leencapaciteit. Staat het kopen van een nieuw huis of het oversluiten van de hypotheek op de planning? Houd hier dan rekening mee. De impact van de BKR-registratie op de leencapaciteit varieert per hypotheekverstrekker.

Hoe werkt facturatie en wat is ‘e-invoicing’?

Maandelijkse factuur

Je ontvangt in principe elke eerste van de maand per e-mail de factuur van je SEAT Private Leasecontract, vanuit  no-reply@vwpfs.nl. In die e-mail staat een link naar de het pdf-bestand van de factuur. Je vindt je facturen ook terug in de e-invoice omgeving op https://e-invoice.vwpfs.nl/vwpfs/ De instructies voor het bekijken van je digitale factiir vind je in elke factuure-mail, net zo lang tot je de omgeving activeert.
Mocht je een reparatie hebben laten uitvoeren waar je zelf aan moet meebetalen (bijvoorbeeld omdat het buiten je eigen risicobedrag valt), dan worden deze kosten apart bij je in rekening gebracht. Dat gebeurt via e-invoice. 

De startfactuur

In verband met het inregelen van de facturatie kan het een paar maanden duren voordat je de eerste factuur ontvangt. Met de eerste factuur incasseren we de maandtermijnen vanaf de tenaamstelling plus de maandtermijn voor de komende maand. Je betaalt altijd een maand vooruit, op de eerste dag van de maand.

E-invoice omgeving activeren

Je vindt je facturen terug in de beveiligde e-invoice omgeving op https://e-invoice.vwpfs.nl/vwpfs/. De e-invoice omgeving kun je activeren met een link. De link en instructies vind je in elke factuure-mail, net zo lang tot je de omgeving activeert. 
Je hebt een inlognaam nodig om je te kunnen registreren. Ook deze  vind je in de e-mail met je factuur. Deze inlognaam is gelijk aan je debiteurennummer. Vervolgens kun je zelf een wachtwoord kiezen.

E-invoice wachtwoord kwijt of wijzigen

Ben je je wachtwoord kwijt? Geen probleem, je kunt zelf een nieuw wachtwoord aanmaken. Ga naar https://e-invoice.vwpfs.nl/vwpfs en voer het e-mail adres in waarop je de facturen ontvangt. Ben je ook je inlognaam kwijt, stuur dan een e-mail naar e-invoice@vwpfs.nl.

Problemen met PDF-factuur 

De e-invoice portal ondersteunt alleen Adobe Reader. Wanneer je gebruik maakt van een andere PDF-reader en problemen hebt met het tonen van de facturen binnen de e-invoice omgeving of vanuit e-mail, dan is het advies om het gratis programma Adobe Reader te installeren. Dit programma is via http://get.adobe.com/nl/reader te downloaden en te installeren. 

Windows 8 gebruikers wordt geadviseerd het programma Adobe Reader Touch te installeren. Het kan ook zijn dat je een verouderde plug-in gebruikt. Je kunt dit probleem oplossen door te kiezen voor openen met andere PDF-lezer. Structureel oplossen doe je door een update te laten uitvoeren naar de laatste versie van je browser en/of plug-in. Gebruik je Firefox en zie je alleen maar vreemde tekens als je de PDF opent? Pas dan instellingen aan in Firefox. Ga naar: Extra > Opties > Toepassingen > Portable Document Format (PDF): Adobe Acrobat gebruiken. Als deze instelling geselecteerd is, zijn onze facturen goed te lezen.

Hoe vraag ik een parkeervergunning aan?

Wil je een parkeervergunning aanvragen voor je SEAT Private Leaseauto? Je zult waarschijnlijk gevraagd worden naar een leaseverklaring. Via deze link vraag je de verklaring aan. Wij zorgen dat je deze per post ontvangt.

Wie mag er in mijn Private Lease auto rijden?
Iedereen met een geldig Nederlands rijbewijs mag in de auto rijden en is verzekerd. 17-jarigen met een 2todrive-rijbewijs vormen een uitzondering op deze regel en mogen dus niet in het voertuig rijden.