Terugroepactie

ONZE SEAT DEALERS STAAN KLAAR OM U TE VERWELKOMEN
Wij zijn pas tevreden wanneer alle auto's van onze klanten zijn aangepast.

De zorg voor onze klanten is onze voornaamste prioriteit. Daarom hebben wij de afgelopen maanden non-stop gewerkt aan een technische oplossing voor SEAT-modellen met een EA189 dieselmotor die getroffen is door de NOx-situatie. Wij zijn verheugd u te kunnen informeren dat wij die oplossing nu voor de betreffende auto’s kunnen uitvoeren.
Graag nodigen wij u uit om een afspraak te maken met een officieel SEAT dealerbedrijf om de software-update geheel kostenloos te laten uitvoeren.
Daarnaast benadrukken wij graag dat deze situatie niet van toepassing is op alle nieuwe SEAT-modellen met een EU6-motor. Geen van de modellen die SEAT momenteel produceert heeft een EA189 motor. U kunt er in ieder geval zeker van zijn dat alle modellen van SEAT voldoen aan de hoogst mogelijke technische en veiligheidsnormen.

Hartelijk dank voor uw niet aflatende vertrouwen in het merk SEAT.

Bent u in het bezit van een SEAT met een EA189 dieselmotor en heeft u een brief ontvangen?
Dan is uw auto onderdeel van de terugroepactie. Zodra de aanpassing voor uw auto beschikbaar is, zullen wij u hierover informeren. Vanaf dat moment kunt u op deze pagina eenvoudig een werkplaatsafspraak maken. Wilt u zeker weten of uw auto onderdeel is van de terugroepactie, dan kunt u dit controleren met uw chassisnummer.

In onderstaande video geven wij u meer informatie over de terugroepactie.

Houd mij op de hoogte over EA189 dieselmotoren
Door u aan te melden voor de nieuwsbrief ontvangt u direct updates met betrekking tot de terugroepactie voor EA189 dieselmotoren.

Maak een werkplaatsafspraak
Maak direct een werkplaatsafspraak of bekijk de prijzen voor jouw auto.
Vul eerst je kenteken in zodat we weten om welke auto het gaat.

Informatievideo

U ontvangt automatisch een oproep, zodra de aanpassing voor uw auto beschikbaar is. 

Het is voor ons van het grootste belang dat u hiervan zo min mogelijk hinder ondervindt.
In deze video laten wij u graag zien welke maatregelen hiervoor genomen zijn.

SEAT KLANTENSERVICE

0800 - 235 7328 (gratis)

Op werkdagen van 8:00 uur tot 20:00 uur
Op zaterdag van 08:00 uur tot 14:00 uur

Zoek een dealer

Vind een dealer bij u in de buurt.

Zoek dealer

Wilt u weten of uw auto betrokken is?

Met uw chassisnummer kunt u dit zelf controleren (Waar vind ik mijn chassisnummer?)


Veelgestelde vragen

SEAT Opsomming

 • Wat is er aan de hand?

  Alle systemen in moderne auto’s worden aangestuurd door software. In EA 189 dieselmotoren is software aanwezig die kan herkennen dat de auto getest wordt en daarop mogelijk de uitstoot van NOx aanpast. Het actieplan om de betrokken EA 189 dieselmotoren aan te passen is goedgekeurd door het KBA, de Duitse Federale Autoriteit voor het Motortransport. Het aanpassen van de betrokken auto’s wordt in een aantal fases uitgevoerd. Zodra de updates voor een bepaald type / model beschikbaar is,  ontvangen de eigenaren van de betrokken auto’s daarover een persoonlijk bericht.

  Video's:


 • Hoe kan ik bepalen of mijn auto betrokken is?

  U kunt hier uw chassisnummer invoeren om zo te controleren of uw auto betrokken is. Het chassisnummer staat voorin het onderhoudsboekje of onderaan in de voorruit van de auto.
 • Ik rijd op dit moment in een auto met dieselmotor van een van uw merken. Moet ik actie ondernemen?

  De betrokken eigenaren zijn inmiddels schriftelijk geïnformeerd over de procedure. Zodra de aanpassing is vrijgegeven door de officiële, onafhankelijke instanties, zal contact worden opgenomen voor het maken van een werkplaatsafspraak. U hoeft tot dat moment zelf geen actie te ondernemen. Het is belangrijk om te weten dat er geen sprake is van impact op de veiligheid of het weggedrag van de betrokken auto’s.
 • Wat houden de updates in?

  De bij de terugroepactie betrokken auto’s met EA189 dieselmotor krijgen een software update. Het uitvoeren van de software-updates van de 2.0 TDI- en 1.2 TDI- motoren duurt niet langer dan 30 minuten. De modellen met een 1.6 TDI-motor krijgen naast een software-update ook een kleine aanpassing aan de hardware. Deze update kan binnen een uur worden uitgevoerd.
 • Wanneer word ik geïnformeerd over de terugroepactie?

  De eigenaren van de betrokken auto's zijn inmiddels schriftelijk geïnformeerd over de procedure. 
  Het aanpassen van de betrokken auto’s wordt in een aantal fases uitgevoerd. Zodra de update van een bepaald type/model is vrijgegeven  door het KBA (Kraftfahrt-Bundesamt), de Duitse Federale Autoriteit voor het Motortransport, of een andere van toepassing zijnde typegoedkeuringsinstantie, wordt contact opgenomen met de eigenaren van de betrokken auto's voor het maken van een werkplaatsafspraak.
 • Zijn er kosten verbonden aan de update en is er vervangend vervoer?

  De aanpassing is uiteraard geheel kosteloos. Indien gewenst, kunt u gebruik maken van passende, vervangende mobiliteit, zoals haal- en brengservice of een leenauto.
 • Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen over de dieselmotoren en de terugroepactie via onze nieuwsbrief?

 • Heeft de terugroepactie gevolgen voor mijn auto?

  Het is de doelstelling van Volkswagen AG dat de aanpassingen geen effect hebben op het motorvermogen, het brandstofverbruik, het geluidsniveau en de CO2-uitstoot. Het KBA (Kraftfahrt-Bundesamt), de Duitse Federale Autoriteit voor het Motortransport, test alle door Volkswagen AG ontwikkelde software-updates, per type/model uitvoerig en zorgvuldig. Het KBA geeft aan Volkswagen AG voor elke betrokken type/model een officiële goedkeuring af. Met deze goedkeuring bevestigt het KBA aan Volkswagen AG dat deze updates geen negatieve invloed hebben op het motorvermogen, het brandstofverbruik, het geluidsniveau en de CO2-uitstoot. Pas nadat het KBA haar goedkeuring geeft voor de update van een bepaald type/model worden de eigenaren van de betrokken auto’s uitgenodigd voor een bezoek aan de werkplaats. Inmiddels is al voor een groot aantal types/modellen een goedkeuring afgegeven en is het updaten van deze auto’s in volle gang.

  Het magazine Autoreview heeft de software-update voor de 2.0 TDI uitvoerig getest. Het volledige testverslag vindt u hier.

  De ANWB heeft onlangs, in samenwerking met de ADAC, de software-update voor de 1.2 TDI getest. De bevindingen vindt u hier.

 • Heeft u nog vragen?

  Mocht u op dit moment nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de SEAT dealer of de klantenservice op 0800-235 7328 (gratis) of per e-mail via info@seat.nl.