SEAT Blog

Blue Monday

Zo maak je van Blue Monday de leukste dag van het jaar.

Beat Blue Monday in de SEAT Leon
Leusden, 14 januari 2022


Blue Monday, de derde maandag van januari, staat bekend als de meest deprimerende dag van het jaar. Maar met deze 4 tips zit jij ook op Blue Monday met een glimlach achter het stuur van jouw SEAT.

De term Blue Monday is nog helemaal niet zo oud, hij is in 2005 bedacht door een Britse psycholoog. Maar het gevoel dat erbij hoort, zal voor veel mensen herkenbaar zijn. Na de jaarwisseling ging je het helemaal anders doen. Minder drinken, meer flirten, gezonder eten, het sixpack uit de koelkast inruilen voor een sixpack in de sportschool. 2022 wordt jouw jaar!

Bij veel mensen is de praktijk anders. Want wat gebeurt er op Blue Monday, die dit jaar op 17 januari valt? Dan blijkt dat er van die voornemens niet altijd iets terechtkomt. Het vergt wel heel veel discipline om op een koude winterochtend eerder op te staan voor een hardlooprondje en ook in 2022 is het moeilijk om de schappen met chocola of snacks te negeren…

Geen Blue Monday 2022 in je SEAT

Treuren over mislukte voornemens, dat is vooral iets voor anderen. Het past bovendien niet bij Beat the Expected, waarbij SEAT je uitdaagt om het zo nu en dan nét even anders te doen. En dus laat jij je niet uit het veld slaan, stapt in je SEAT en maakt van Blue Monday een onvergetelijke dag. Wij helpen je daarbij met vier Blue Monday tips.

1. Maak een rit langs merkwaardige plaatsnamen

Ook op Blue Monday doe je alles net even anders en dus maak je van je autorit een hilarische roadtrip. Je bedenkt een route langs de meest merkwaardige plaatsnamen. In elke provincie vind je pareltjes. Wat dacht je van Vrouwenverdriet (Noord-Holland), Hongerige Wolf (Groningen), Lull (Limburg) of Muggenbeet (Overijssel)? In Turkeye (Zeeland) is het altijd mooi weer, maar Siberië (Drenthe én Limburg) kun je beter negeren.

2. Stel een Spotify-lijst samen met de vrolijkste nummers

Je hebt een SEAT en je hebt het koud, dus zet je de stoelverwarming aan en speel je via BeatsAudio de zwoelste afspeellijst af die je kunt bedenken. Verwarming op 25 en meezingen tot de zon denkbeeldig doorbreekt. Walking on Sunshine kan een goed eerste nummer zijn, Blue Monday van New Order sla je even over. Verbeeld je je het nou of lijkt het echt al een beetje lente? Tip: luister ook eens de Spotify playlists van SEAT.

3. Knuffel dieren waarvan je blij wordt

León betekent leeuw in het Spaans, maar dat knuffelt niet zo fijn. Welk dier tovert zelfs bij de somberste persoon een glimlach op het gezicht? Wij nomineren met stip de alpaca. Ook in corona tijd kun je op meerdere plekken in Nederland een alpacaboerderij bezoeken. Je kunt ze knuffelen of met ze wandelen, maar alleen de blik van een alpaca die tevreden op een stukje hooi kauwt, is al genoeg om die hele Blauwe Maandag te vergeten. Een SEAT Leon, maar dat knuffelt wat lastig.

4. Iedere dag rijplezier, voor slechts €399 per maand

Ooit gelachen bij het openen van je betaalapp? En dan niet uit wanhoop. Voortaan glimlach je elke maand, want je rijdt al in een SEAT Leon vanaf € 399* per maand met SEAT Private Lease. En je kunt de hightech hatchback helemaal naar eigen wens samenstellen. Pure Red is de standaard lakkleur, dus als het aan ons ligt, kleurt half Nederland binnenkort rood. Daar word je toch blij van op Blue Monday!

Dit vind je misschien ook interessant:

* SEAT Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door SEAT Financial Services, een handelsnaam van Volkswagen Pon Financial Services B.V., KvK-nummer 20073305, BTW-nummer: NL802.76.47.82.B01 en bezoekadres: Saturnus 1 (3824 ME) te Amersfoort. Getoonde tarieven zijn o.b.v. Private Lease inclusief btw, bij 60 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeeldingen kunnen afwijken van de werkelijkheid. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Aanbod geldt t/m 31 maart 2024, zolang de voorraad strekt en op auto's uit MY23. De Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease, de Aanvullende Voorwaarden op de Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease en de Algemene Verzekeringsvoorwaarden zijn hier (PDF download) te vinden.

Private Lease keurmerk