SEAT Blog

Chocoladeletters

Passen er 3.000 chocoladeletters in een SEAT Tarraco?

SEAT Blog | Chocoladeletters
Leusden, 3 december 2021

Jij, wij en de rest van Nederland eten samen 22 miljoen chocoladeletters. En wie moet die allemaal bezorgen? Die arme Sinterklaas! Gelukkig is zijn bolide een sportieve SUV met meer dan genoeg ruimte. Want in de grootste SUV van SEAT - de Tarraco - passen héél veel chocoladeletters.


Sinterklaas rijdt als trotse Spanjaard natuurlijk in een SEAT door Madrid. Voor zijn jaarlijkse bezoek aan Nederland pakt hij de stoomboot en gaat hij overdag verder op zijn paardje Ozosnel. Maar de Beat the Expected-mentaliteit van SEAT – alles nét even anders doen – is aanstekelijk. Want niemand weet, dat hij zich ’s nachts in een SEAT Tarraco verplaatst om alle chocoladeletters te bezorgen...


Sint is ó zo snel in zijn Tarraco


Weet je wat de meest populaire chocoladeletter is? De letter M, omdat mensen denken dat je dan de meeste chocola voor je geld krijgt. Ook de S van Sinterklaas is populair. Begint je naam met een I, dan hoef je niet te vrezen. Al lijkt het niet zo, toch bevat deze letter net zo veel chocola als de M en de W. Als je alle letters op een weegschaal legt, zul je zien dat ze evenveel wegen. Nog een feitje: Nederlanders zijn gek op melkchocolade, het aandeel in alle verkochte letters is liefst 80 procent. 12 procent kiest voor puur en 8 procent voor wit.


Sinterklaas kijkt wel uit om met zijn paard de glibberige daken op te gaan om de chocoladeletters door de schoorsteen te gooien. De gevaren zijn talrijk: het paard kan uitglijden, en voor hij het weet zit de Sint met zijn arm of been in het gips omdat hij ongelukkig ten val komt. Bovendien, na al die uren op de daken wordt de zadelpijn ondraaglijk en echt warm is het ook niet op zo’n dak…


Nee, Sint kiest chocolade-eieren voor zijn geld. De grote en stoere Tarraco is veel comfortabeler en veiliger dan een schimmel: dankij zijn slimme uitrusting met verkeersbordherkenning zijn hoge boetes verleden tijd en omdat Sint niet zo’n parkeerheld is, gebruikt hij altijd Park Assist. Dan stuurt de auto zichzelf zo in een parkeervak. Bovendien heeft Sint zijn handen vol, daarom is hij blij met de elektrische achterklep met voetbediening.


3.254 chocoladeletters in één auto


Maar de Sint kiest de SEAT Tarraco vooral vanwege de bagageruimte. Als hij de achterbank naar beneden klapt, past er 1.920 liter in. Hoeveel letters kun je dan in één keer vervoeren? Dit zegt de rekenpiet. Chocoladeletters heb je in verschillende soorten en maten, bij deze bezorging is het doosje 17,5 bij 13,5 centimeter groot en 2,5 centimeter dik (0,59 liter).


Er passen dan exact 3.254 chocoladeletters in de bagageruimte. Misschien nog één of twee extra als de pietje-preciespiet zich ermee gaat bemoeien.


Tarraco met derde zitrij


Extra handig: de Tarraco is met zeven zitplaatsen te bestellen. Eén Sinterklaas en zes pieten dus. En zelfs dan is achterin nog plek voor 230 liter aan bagage of 389 chocoladeletters. Je moet dan wel de Style Business Intense of de FR Business Intense-versie bestellen.


Zoek je een auto voor een groot gezin, met zeven zitplaatsen? Je plaatselijke SEAT Dealer vertelt je graag alles over de Tarraco. Kom je proefrijden, dan vind je in de bagageruimte stiekem misschien nog wel een verdwaalde pepernoot…

Dit vind je misschien ook interessant: