SEAT Blog

Zelf je kerstboom zagen

Driving Home for Christmas met een kerstboom die je zelf hebt omgezaagd.

SEAT Blog | Je eigen kerstboom zagen


Hup het bos in! Klem een zaag onder je arm en loop de ongerepte natuur in, op zoek naar een prachtige kerstboom. Zaag hem vervolgens zelf om. Wij weten een plek in Nederland waar dat kan en mag.


Beat the Expected, dat is waar SEAT voor staat. Dat betekent dingen op je eigen manier doen. Ook met Kerstmis! Dus niet achteraan aansluiten in de rij voor een kerstboom die net van een vrachtwagen uit Noorwegen is gelost, maar zelf met een zaag onder je arm het bos in gaan. Er is een prachtige plek waar dat kan: het Nationale Park De Hoge Veluwe. Maar wees er snel bij, want er zijn alleen nog tickets voor een paar dagen beschikbaar. De laatste mogelijkheid is zondag 19 december 2021.


Zelf je kerstboom zagen: zo werkt het!


In De Hoge Veluwe tussen Arnhem en Apeldoorn, kun je zelf een boom uitkiezen, afzagen en meenemen. Er groeien dennenbomen in alle vormen en maten, dus je ziet hele gezinnen aan één grote den duwen en trekken. Maar ook kinderen die voorzichtig de snelbinders van hun fiets over een miniboompje spannen. Het gebied waarin je mag zoeken en zagen, is enorm. Vorig jaar was de instructie: ´Zie je die rij hoge bomen in de verte? Tot daar mag je los gaan.


De zoektocht naar de mooiste kerstboom van allemaal, voelt als een strijd tegen de elementen. Om bij de juiste plek in het park te komen, rijd je over verharde paden die steeds modderiger worden. Leuk om de bodemvrijheid van je SEAT SUV te testen. Van de SUV-modellen komt de SEAT Tarraco met vierwielaandrijving (optie) in het terrein het verst. Maar wees niet bang: ook met een SEAT Ibiza of SEAT Leon rijd je er veilig naartoe. Vergeet alleen niet om stevige schoenen aan te trekken en de rubberen mattenset in de auto te leggen.


We zouden liegen als we zeggen dat het géén kick geeft om een zelf omgezaagde dennenboom in de kofferbak van je SEAT te schuiven. Eerst even met je voet de elektrisch bedienbare achterklep activeren en je tilt hem er zo in. Daarna snel opwarmen in de auto, met stoelverwarming en zelf meegebrachte warme chocolademelk. Wat maakt dit plaatje compleet? De kerst playlist van SEAT!


Je eigen kerstboom zagen én de natuur helpen


De boom is gratis, een zaag lenen is gratis, je betaalt alleen entree voor het park. Bekijk het van de positieve kant: geld dat je anders bij een tuincentrum of bouwmarkt had besteed, wordt nu gebruikt om een prachtig nationaal park te steunen.


Ook verricht je een goede daad door je eigen dennenboom om te zagen. Ze staan het park namelijk in de weg, want ze groeien op plekken die eigenlijk een open stuifzandgebied moeten blijven.


Zoek je een alternatief voor de Hoge Veluwe? Hier zijn drie kwekerijen waar je de natuur zelf een handje kunt helpen en zelf je kerstboom kan zagen. Kerstboomkwekerij Gebr. Vije in Enschede, ´t Hobbyveld in Doornenburg en Kerstboomkwekerij Van Zijl in Bunnik. Bij Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten kun je ook zelf je kerstboom uitgraven.


Ga je zelf een kerstboom omzagen? Deel een foto van je stoere avontuur met @SEATNederland op Facebook, @SEAT_NL op Instagram of @SEAT_NL op Twitter. Dat vinden we leuk!

Dit vind je misschien ook interessant: