SEAT Blog

Van herfstdag naar zomerdag

Zo maak je van een koude herfstdag een warme zomerdag.

SEAT Blog | HerfstdagIn Barcelona is het 20 graden, maar jij bent in Nederland en je vingers tintelen omdat je je handschoenen bent vergeten. Deze blog is voor iedereen die naar warmte hunkert.


In een ideale wereld, duurt de perfecte herfst één maand. Dan heb je jouw portie aan herfstkleuren wel gehad. Plak er vervolgens een week sneeuw achteraan om #winterselfies te maken en de lente mag weer beginnen.


Maar de praktijk is anders. Nu kun je maandenlang gaan zitten mokken, of je pakt het anders aan. Niks geen gehannes met een kruik, muts en wanten, maar een origineel hitteplan om het de hele dag lekker warm te hebben. Van ´s ochtends vroeg, tot ´s avonds laat.


Ochtend: kijken, kijken, niet krabben


Het is een kraakheldere winterochtend en jij hebt vandaag je ´zomerdag´. Je houdt een mok hete koffie (of thee) vast en kijkt door het keukenraam toe hoe de buurman zijn bevroren voorruit te lijf gaat met een ijskrabber. Je neemt een slok en de kennis dat jij niet hoeft te krabben, geeft een intens warm gevoel van binnen. En je realiseert je hoe blij je bent met voorruitverwarming in jouw SEAT.


Wil je warme billen, bestel jouw nieuwe SEAT dan met verwarmde voorstoelen. Nog voordat je de straat uit bent, worden je rug en benen al lekker warm. Hoe heb je ooit zonder gekund...


Wij hebben ook modellen die voor vertrek het gehele interieur voorverwarmen. Dan rij je altijd weg in een lekker warme auto. Deze heerlijke functie heet ´Klimatisering op afstand´ en is beschikbaar voor de elektrische modellen van SEAT: de plug-in hybrides als de Leon PHEV en de Tarraco PHEV. Zo, heb je nog een goede reden om elektrisch te gaan rijden.


Middag: zingend naar de sauna


Je hebt het koud, wat is je eerste ingeving? Naar de sauna! Je stapt in je SEAT Ibiza en zet de verwarming op 25, slingert een hete afspeellijst aan en blèrt mee tot het zweet je uitbreekt. Het lijkt wel zomer, zo warm heb je het. Om alvast in de sfeer van het meezingen te komen, bekijk je onze How to-video.


Pas wel op dat je door de ´hete´ beats en het meezingen niet overhyped de rustgevende sauna binnenstapt. Gelukkig speelt de BeatsAudio in je SEAT ook relaxte sauna nummers af. Luister deze Spotify-playlist van SEAT Nederland met de meest chille nummers, zo ben jij helemaal relaxed.


Avond: hou de warmte vast


Na de sauna ben je door en door warm. Hou dat vast door het idee van de ´zomerdag´ door te zetten. In de zomer zou je drankjes op het strand doen, maar daarvoor is het te koud. Voor het winterse alternatief hoef je niet ver te zoeken: (alcoholvrije) glühwein drinken bij een kampvuur. Je googelt op ´kerstmarkt´ en het navigatiesysteem van jouw SEAT brengt je naar de dichtstbijzijnde parkeergarage.


Als we nog een leuke tip mogen geven voor de avond: ga sterrenkijken! Als je een panoramadak hebt, hoef je daarvoor niet eens de auto uit… Beat the Expected!

Dit vind je misschien ook interessant: