SEAT Blog

Wereld Hallo Dag

Op 21 november, Wereld Hallo Dag, is het de bedoeling dat je spontaan ‘hallo’ zegt tegen tien wildvreemden. Maar voor een SEAT-rijder is dat niet genoeg.

SEAT Blog | Wereld Hallo Dag

Wereld Hallo Dag bestaat sinds 1973. Twee broers, Brian en Michael McCormack, begonnen een actie tegen een militair conflict in Israël: ze stuurden meer dan duizend brieven in zeven talen naar wereldleiders, met de boodschap dat praten altijd beter is dan vechten.


Op Wereld Hallo Dag is het de bedoeling dat je minimaal tien mensen spontaan groet. Het eerste jaar deden nog 15 landen mee, maar inmiddels zijn het er meer dan 180. Beroemdheden als Nelson Mandela, koningin Elisabeth en paus Johannes Paulus II spraken in de loop der jaren hun steun uit voor het initiatief van de broers.


¡Hola Hola! SEAT begroet jou


Als Leon-rijder beleef je deze dag net even anders. Dat begint al bij het instappen, SEAT draait het om en begroet jóu. Als je jouw Leon bestelt met Full LED-verlichting, wordt de Spaanse welkomstverlichting ‘Hola!’ op de grond geprojecteerd zodra je de auto ontgrendelt. Daar blijft het niet bij, je wordt ook getrakteerd op een bijzondere lichtanimatie.


En als je bent ingestapt, kun je iets zeggen tegen je SEAT Leon. Hoewel de Leon Spaans is, kun je gewoon in het Nederlands tegen het infotainmentsysteem praten. Wel moet je het Spaanse woord voor ‘hallo’ kennen, want je activeert het systeem door twee keer hallo, ‘Hola Hola’ te zeggen. Vervolgens vraag je je favoriete track van de Spotify-lijst van SEAT Nederland aan en spreek je je bestemming in.


Op Wereld Hallo Dag in je SEAT naar Wenen


Je kunt op Wereld Hallo Dag natuurlijk doen wat de bedoeling is en tien mensen spontaan begroeten. Maar het kan ook een mooie aanleiding zijn om die leuke collega met wie je elke dag in de lift staat toch eens aan te spreken. Wil je nog liever dat die collega jóu aanspreekt? Val op! Tip: Beat Greyness.


Als SEAT-rijder pak je het grootser aan. Als je van Wereld Hallo Dag echt iets speciaals wilt maken, roep je ‘Hola Hola’ tegen je SEAT en spreek je een buitenlandse bestemming in. Je rijdt bijvoorbeeld naar de Hola! Bar in Wenen om Wereld Hallo Dag 2021 te vieren. Daar eet je typisch Spaanse specialiteiten tussen de nieuwste SEAT-modellen, die gewoon in het restaurant staan!


Ahoy, hallo, hola!


Houd je het bij het aanspreken van die leuke collega, en ben je toch zelf aan zet, dan kun je uitleggen dat het weinig gescheeld had of we hadden op 21 november Internationale Ahoy Dag gevierd. Alexander Bell, de uitvinder van de telefoon (vandaar ‘bellen’), vond ‘ahoy’ een mooi woord om de telefoon mee op te nemen. Maar het werd ‘hello’, een woord dat uitvinder Thomas Edison beter geschikt vond. Toen ook in Nederland steeds meer mensen gingen bellen, ontstond bij ons het woord ‘hallo’ als standaardbegroeting bij het opnemen van de telefoon.


Wil je ook een SEAT Leon die jou verwelkomt met ´Hola´? Groet dan je plaatselijke SEAT Dealer. Hij heeft acties waar je hállo tegen zegt.

Dit vind je misschien ook interessant: