Vol gas voor groen gas

Na Leon, nu ook Ibiza CNG.

SEAT CNG

We gaan vol gas voor CNG! Jij ook? Met deze brandstof sla je twee vliegen in één klap: je rijdt een stuk schoner en bespaart op je portemonnee. Tank je groen gas, dan ben je helemaal milieubewust bezig. En we hebben meer goed nieuws: na de Leon is nu ook de Ibiza met een CNG-motor te verkrijgen. Natuurlijk zijn alle CNG-modellen gecertificeerd met brandstoflabel A. 

SEAT Mii 3D EcoFuel

Wat is CNG?

CNG is een duurzamer alternatief voor LPG, benzine en diesel. CNG bestaat uit samengeperst aardgas en zorgt ervoor dat je auto minder CO2, fijnstof én stikstof uitstoot. Een SEAT Leon CNG bijvoorbeeld, stoot 15% minder CO2 uit dan een benzine-variant. Ook is de stikstofoxide 85% procent lager ten op zichte van een diesel.

Meer weten over CNG? Bekijk groengas.nl

5 redenen om CNG te rijden

Met een CNG draag je een steentje bij aan het milieu. Wist je dat CNG ongeveer 15% minder CO2 uitstoot dan benzine, en zo’n 85% minder stikstof dan diesel? Tank je groen gas dan ben je helemaal goed bezig. Dit gas ontstaat door biogas te winnen uit onder andere slib of tuinafval. Na een bewerking krijgt de brandstof een groen label. Groen gas heeft dezelfde eigenschappen als aardgas, maar heeft nog een CO2-reductie van zo’n 72%.

Met een CNG-motor levert je auto niets in op het gebied van prestaties. Sterker nog, de auto rijdt zelfs stiller dan met traditionele brandstoffen. Tanken is ook zo gepiept. Het duurt zo’n 3 minuten en is net zo gemakkelijk en veilig als de reguliere manier.

De aanschaf van een auto met CNG-motor is wellicht een tikkeltje duurder dan een reguliere auto. Maar daar krijg je genoeg voor terug! Zo betaal je aan de pomp flink minder: voor benzine ben je per liter 54% duurder uit dan met een kilo CNG. Diesel is per liter 29% duurder. Daarnaast rijd je met een CNG-motor stuk zuiniger dan met andere brandstoffen. Ook zijn er bij je aanschaf van je CNG-auto vaak lokale subsidiemogelijkheden en komt je auto in aanmerking voor een Milieu Investerings Aftrek.

 

*Prijzen op basis van december 2017. 

Met de toevoeging van een extra, derde CNG-tank aan de Ibiza TGI, Arona TGI en Leon TGI benutten we het potentieel van aardgas maximaal door de actieradius van de TGI-modellen significant verder uit te breiden. Is je CNG-tank leeg, dan kun je op meer dan 160 plekken in Nederland en 3.000 plekken in Europa terecht om tanken. Niet alleen voor aardgas, maar ook groen gas. Op www.groengas.nl vind je het complete overzicht.

Toe aan een CNG-auto? Je kunt bij al onze dealers terecht voor een aanschaf. Daarnaast hebben we landelijk 15 gecertificeerde werkplaatsen voor service en onderhoud aan je CNG-auto.

 1. A-Point
 2. Auto Hoogenboom
 3. Century Autogroep 
 4. Heron
 5. Huiskes-Kokkeler
 6. Lexpoint
 7. Muntstad
 8. Pon Dealer
 9. Pouw
 10. Van den Brug
 11. Van den Udenhout
 12. Wealer
 13. Wittebrug
 14. Zijm
 15. Van Mossel

Onze CNG-modellen

Voor welke CNG ga jij?

SEAT Ibiza Style

Ibiza Style

Vanaf € 20.650*

Ontdek meer

 

SEAT Ibiza Style Business Intense

Ibiza Style Business Intense

Vanaf € 21.150*

Ontdek meer

 

SEAT Ibiza FR

Ibiza FR

Vanaf € 22.500*

Ontdek meer

 

SEAT Ibiza FR Intense

Ibiza FR Business Intense

Vanaf € 22.700*

Ontdek meer

 

SEAT Leon Style

Leon Style

Met de 1.5 TGI Style Motor 96kW/130pk

Vanaf € 27.050* 

Ontdek meer

 

SEAT Leon Style Business Intense

Leon Style Business Intense

Met de 1.5 TGI Style Business Intense Motor 96kW/130pk

Vanaf € 27.450* 

Ontdek meer

 

SEAT Leon ST Style

Leon ST Style

Met de 1.5 TGI Style Motor 96kW/130pk

Vanaf € 28.050*

Ontdek meer

 

SEAT Leon ST Style Business

Leon ST Style Business Intense

Met de 1.5 TGI Style Business Intense Motor 96kW/130pk

Vanaf € 28.450* 

Ontdek meer

 

Vragen en antwoorden

De belangrijkste vragen en antwoorden over CNG

Waar kan ik een CNG-auto bestellen?
Waar kan ik een CNG-auto bestellen?
SEAT zet volop in op de ontwikkeling van CNG-auto’s. Vraag naar de mogelijkheden bij jouw dealer.
Waar tank ik CNG?
Waar tank ik CNG?
Op meer dan 160 locaties in Nederland kun je CNG tanken. Ook vind je op steeds meer plekken groen gas. Onder andere locaties van OrangeGas of PinPoint bieden deze brandstof aan. Bekijk de kaart om een tankstation te vinden bij jou in de buurt. 
Wat is het verschil tussen aardgas en groen gas?
Wat is het verschil tussen aardgas en groen gas?

Groen gas is de duurzame variant van aardgas. Waar aardgas een fossiele brandstof is, wordt groen gas hernieuwbaar gewonnen uit de vergisting van biomassa. Het is eigenlijk biogas dat opgewaardeerd is naar aardgaskwaliteit. Met aardgas ben je al groener bezig dan benzine of diesel, maar groen gas is helemaal goed! De uitstoot van groen gas is bij verbranding is 72% minder dan bij aardgas. 

Is CNG onuitputtelijk?
Is CNG onuitputtelijk?
Aardgas is niet eindeloos beschikbaar, maar groen gas zal altijd blijven staan zo lang er organisch afval is. Denk hierbij aan mest, afval of slib.