Tot € 4.000 * korting voor particulieren

Subsidie voor elektrische personenauto's

Elektrisch rijden met extra voordeel

Ga jij voor een elektrische auto? Dan hebben we goed nieuws voor je. Om elektrische rijden te stimuleren, heeft de Nederlandse overheid de Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP) in het leven geroepen. Daarmee kom je in aanmerking voor maximaal € 4.000 * subsidie op je nieuwe elektrische auto. Of je nu koopt of leaset, elektrisch rijden wordt zo wel heel aantrekkelijk!

De subsidiepot is voor 2020 helaas al leeg, maar gelukkig kun je nu bij aanschaf van een Mii electric, of bij Private Lease, aanspraak maken op de subsidiepot van 2021. Bij goedkeuring vanuit de overheid ontvang je deze subsidie vanaf januari 2021. Wees er dus snel bij!

Tot € 4.000 * subsidie

Elektrisch rijden wordt nu wel heel voordelig. Wanneer je een nieuwe 100% elektrische auto koopt of leaset, kom je namelijk in aanmerking voor maximaal € 4.000 * subsidie. Het enige wat je auto moet hebben, is een actieradius van minstens 120 kilometer en een nieuwprijs tussen de € 12.000 en € 45.000. Ga je liever voor een occasion? Dan kom je in aanmerking voor € 2.000 subsidie.
Gelukkig maak je nog steeds aanspraak op subsidie, dankzij het beschikbare budget uit de subsidiepot van 2021! Geldig op Private Lease, en auto's die vanaf juli 2020 zijn gekocht. De subsidieregeling loopt tot 2 juli 2025, tenzij het budget eerder op is.  

Even een rekenvoorbeeld.

Stel je koopt een Mii Electric met een nieuwwaarde van € 23.400. Met een subsidie van € 4.000 vanuit de overheid, betaal je dan € 19.400 voor je elektrische auto. Bij het Private Leasen van een Mii Electric scheelt dat je per maand maar liefst € 83. Zo wordt elektrisch rijden extra aantrekkelijk.

Veelgestelde vragen

Kan ik een subsidie krijgen voor mijn elektrische auto?
Kan ik een subsidie krijgen voor mijn elektrische auto?
Koop of lease je als particulier op of na 4 juni 2020 een 100% elektrische personenauto, dan kom je in aanmerking voor de Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP). Je nieuwe auto of occasion moet een minimale actieradius van 120 kilometer en een nieuwprijs tussen de € 12.000 en € 45.000 hebben. Let op dat de subsidieregeling van 1 juli 2020 tot 1 juli 2025 loopt, tenzij het budget eerder op is. De Nederlandse overheid stelt jaarlijks een nieuw budget vast.
Met welke SEAT kom ik in aanmerking voor de subsidie?
Met welke SEAT kom ik in aanmerking voor de subsidie?
Als je een Mii Electric of Mii Electric Plus koopt, kom je in aanmerking voor de subsidie.
Geldt de subsidie ook voor Plug-In Hybrids?
Geldt de subsidie ook voor Plug-In Hybrids?
De subside is bedoeld om elektrische rijden te stimuleren en geldt daarom alleen voor 100% elektrische voertuigen. Een Plug-In Hybrid heeft naast een elektrische motor ook een verbandingsmotor waarmee hij wel CO2 uitstoot.
Ik heb een 100% elektrische auto gekocht, hoe vraag ik een subsidie aan?
Ik heb een 100% elektrische auto gekocht, hoe vraag ik een subsidie aan?
Heb je een koop- of Private Leaseovereenkomst op jouw naam afgesloten met een datum op of na 4 juni 2020? Dan kun je vanaf 1 juli 2020 via je DigiD online een subsidie aanvragen. Dien je aanvraag binnen 60 dagen na de datum van ondertekening van het koop- of leasecontract in. Meer informatie over de aanvraag kun je vinden op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
Waarom is de subsidie alleen voor elektrische auto's?
Waarom is de subsidie alleen voor elektrische auto's?
De Nederlandse overheid stimuleert elektrisch rijden met deze subsidie. Dat is belangrijk, want alleen door de CO2-uitstoot te verminderen, kunnen we de doelstelling uit het Klimaatakkoord halen. Met de subsidie wordt het verschil in prijs tussen een elektrische auto en een brandstofauto wordt een stuk kleiner en elektrisch rijden dus veel aantrekkelijker.
Tot wanneer kan ik gebruikmaken van de subsidie?
Tot wanneer kan ik gebruikmaken van de subsidie?
Je kunt de subsidie van 1 juli 2020 tot 1 juli 2025 aanvragen, tenzij het budget eerder op is. Dat budget wordt jaarlijks vastgesteld. Is het budget voor dit jaar op, dan kan het zijn dat je volgend kalenderjaar gewoon weer gebruik kunt maken van de subsidie. Tot en met 2025 bouwt de overheid de hoogte van de subsidie af. Meer weten? Kijk op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Meer weten over elektrisch rijden?

Wil je meer weten over elektrisch rijden, zoals hoelang je accu meegaat, hoe het onderhoud van een elektrische auto eruit ziet of wat nu eigenlijk de kosten van elektrisch rijden zijn? Wij vertellen je er graag meer over! 

* Let op: het subsidiebudget van de overheid is beperkt. Zolang er nog budget is, kan je in aanmerking komen voor de subsidie. SEAT kan geen garantie geven op de uitkering van de subsidie door de overheid.

Als eerste op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor de Elektrisch Rijden-nieuwsbrief en mis niks.

Ontdek nu

Ontdek nu alles over de Mii electric.

Dealer zoeken

Jouw dealer kan je als geen ander vertellen welk onderhoud je auto nodig heeft, en wanneer.