Goed voor mens en milieu

Zuinig rijden

SEAT Tarraco aan het opladen

Een schoon geweten

Elke rit die jij in je elektrische SEAT maakt, draagt bij aan een schonere toekomst. Je auto stoot veel minder schadelijke gassen uit en rijdt stiller dan een benzine-auto. Ook kunnen accu's worden gerecycled, zodat je van A-Z duurzamer bezig bent.

Zo groen ben je bezig met een elektrische auto

Het grootste voordeel van elektrisch auto's is dat ze geen CO2 en stikstof uitstoten tijdens het rijden. Deze stoffen dragen bij aan de opwarming van de aarde en moeten we zo min mogelijk produceren. Ook stoten elektrische auto's minder fijnstof uit dan benzine-auto's, waar de volksgezondheid van profiteert. Laad je met groene stroom? Dan ben je helemaal lekker bezig: je auto stoot maximaal 70% minder CO2 uit dan een benzine-auto.

uitstoot seat teaser

Elektrisch rijden is niet alleen zuinig, maar ook stil - voor zowel jou als de buitenwereld. Denk je dat je het karakteristieke motorgeluid gaat missen? Zet je favoriete nummer maar eens op en luister wat je ervoor terug krijgt.

geluid seat teaser

De accu's van je SEAT worden na hun leven in je auto niet weggegooid. Afhankelijk van de opslagcapaciteit wordt de accu gerecycled of krijgt het een tweede leven. Bijvoorbeeld als laadstation voor andere elektrische auto's of als opslagbatterij voor groene stroom.

recyclen seat teaser
Mii electric

Duurzaam laden met groene stroom

Hoewel je in een elektrische auto een stuk milieuvriendelijker bezig bent dan in een benzine-auto, garandeert het nog niet dat je volledig CO2-neutraal rijdt. Bij de productie van grijze stroom komt namelijk CO2 en fijnstof vrij. Om zeker te zijn van een volledig CO2-neutrale rit, tank je groene stroom. Laad je je SEAT op met de Shuttel laadpas? Je elektrische auto opladen gaat dan standaard met 100% groene en CO2-neutrale stroom uit Nederlandse windturbines. 

Meer weten over elektrisch rijden?

Wil je meer weten over elektrisch rijden, zoals hoelang je accu meegaat, hoe het onderhoud van een elektrische auto eruit ziet of wat nu eigenlijk de kosten van elektrisch rijden zijn? Wij vertellen je er graag meer over! 

Ontdek nu

Ontdek nu alles over de Leon PHEV.

Dealer zoeken

Jouw dealer kan je als geen ander vertellen welk onderhoud je auto nodig heeft, en wanneer.