Tweede auto verzekeren

Ontvang korting op jouw tweede gezinsautoregeling bij SEAT

SEAT hero sm blog

Je tweede auto voordelig verzekeren… Hoe werkt dat?

Heb je een tweede auto of wil je een nieuwe tweede auto verzekeren? Dan kan dit best een dure aangelegenheid zijn. Om nog maar te zwijgen over de tijd die het kost om een goede verzekering uit te zoeken. Gelukkig bestaat er zoiets als een tweede gezinsautoregeling. Dit is dus hét moment om duidelijkheid te scheppen in de jungle van de kleine lettertjes.

Wat houdt de tweede gezinsautoregeling in?

Iedere auto moet verzekerd rondrijden en dus moet je ook je tweede auto verzekeren. Hiervoor is de tweede gezinsautoregeling een heel handig en simpel concept. Het houdt in dat je je tweede (gezins)auto verzekert bij dezelfde partij als waar je jouw eerste auto hebt verzekerd. Hierdoor ontvang je dan een aantal voordelen ten opzichte van een nieuwe verzekering bij een andere organisatie.


Het kost je namelijk veel minder tijd om een autoverzekering uit te zoeken. Je bent immers al bekend bent met de organisatie erachter; je weet wat je eerder 'in huis hebt gehaald'. Daarnaast ontvang je bij sommige aanbieders korting op je tweede autoverzekering.

SEAT  blog
SEAT  blog

Wat is het voordeel van een tweede auto verzekeren bij SEAT?

Bij de SEAT Autoverzekering is er sprake van een volledige regeling. Dit betekent dat de premie van jouw tweede auto wordt bepaald op basis van het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd met je eerste auto. Hierdoor ontvang je bij ons direct dezelfde bonus / malus korting op je tweede autoverzekering als die je voor je eerste auto ontvangt. Deze korting kan oplopen tot maar liefst 75%. Het feit dat je deze korting direct ontvangt, is iets unieks.

Waar moet je op letten bij het verzekeren van je tweede auto?

Hoewel het verzekeren van je tweede auto minder tijd en moeite kost, loont het toch om de spelregels er even op na te slaan. Deze lopen per aanbieder nogal uiteen. De één hanteert een minimale leeftijd van de hoofdbestuurder, of een maximale waarde die de tweede auto mag hebben en de ander stelt de eis dat je het afgelopen jaar geen schade hebt gereden. Je kan het zo gek niet bedenken of je moet eraan voldoen.

Hier hoef je bij de SEAT Autoverzekering niet bang voor te zijn. Wij stellen slechts één beperking aan de verzekering, die andere aanbieders ook kennen. De regeling geldt niet voor de auto van inwonende kinderen. Door het verschil in leeftijd, ervaring en (vaak) schadevrije jaren krijgen zij een eigen verzekering. Hierdoor bouwen zij zelf schadevrije jaren op, die zij mee kunnen nemen naar iedere verzekeraar.

Weten welke verschillende dekkingen de SEAT Autoverzekering biedt? Hier lees je er alles over. Wil je een verzekering afsluiten voor jouw tweede gezinsauto? Dan kan jouw SEAT dealer je hier uitstekend bij van dienst zijn. Voor een vrijblijvende offerte of verdere vragen kun je ook contact opnemen met SEAT Financial Services.

SEAT  blog