SEAT Financial Lease

header image

Financial Lease

SEAT Financial Lease is speciaal ontwikkeld voor de zakelijke rijder of ondernemer die helderheid en zekerheid wil. Deze financieringsvorm heeft als voordeel dat je de investering buiten de normale bedrijfsfinanciering kunt houden. Anders gezegd, je wordt direct economisch eigenaar en kunt zo jouw SEAT op de bedrijfsbalans plaatsen. Je kiest zelf de looptijd die het beste past bij de afschrijving en de gebruiksperiode van de auto. De bijbehorende rente- en afschrijvingskosten zijn fiscaal aftrekbaar. Door de vaste maandelijkse termijnen houd je duidelijk inzicht in de kosten van jouw auto(´s). Dit maakt SEAT Financial Lease tot een absoluut zekere en heldere vorm van financieren. Financial Lease kan geheel op maat worden ingevuld. In overleg met de SEAT-dealer bepaal je puntsgewijs de meest gunstige vorm. Voor jouw eigen financiële inbreng wordt in principe uitgegaan van 25% van de rijklaarprijs (incl. BTW). Je bent natuurlijk vrij om voor een hogere aanbetaling te kiezen.

Over de ‘slottermijn’

Een slottermijn is een vooraf vastgesteld restbedrag dat aan het eind van de looptijd van jouw Financial Lease-overeenkomst nog open staat. Over dit bedrag betaal je tijdens de looptijd alleen rente en geen aflossing. Zo betaal je feitelijk alleen de waardevermindering van de auto(´s) in de periode dat je erin rijdt en los je niet naar nul af tijdens de looptijd van de overeenkomst, terwijl de auto aan het einde van de rit nog een goede waarde vertegenwoordigt. Dit scheelt aanzienlijk in de hoogte van de maandlasten! De slottermijn wordt overigens behoudend vastgesteld en is maximaal gelijk aan de verwachte restwaarde van de auto. Zo wordt met de restwaarde van de auto de slottermijn afgedekt en houd je in de regel dus nog geld over voor de aanschaf van een volgende, nieuwe SEAT.

 

GEEF JE ZELF DE RUIMTE

Het zal duidelijk zijn dat het toepassen van een slottermijn in combinatie met de toekomstige inruilwaarde voor een slimme manier van autorijden zorgt. Bij Financial Lease wordt de slottermijn op maximaal 40% van de rijklaarprijs gesteld (uitgaande van een nieuwe SEAT met een looptijd van 36 maanden). Het verschil tussen de slottermijn en de inruilwaarde kan vervolgens weer gebruikt worden als aanbetaling voor jouw volgende SEAT. Door de slottermijn bijvoorbeeld 10% lager te stellen dan het maximum van 40% creëer je nog meer ruimte, die je als aanbetaling voor jouw volgende SEAT kunt gebruiken. Dit betekent echter wel dat de maandbedragen relatief hoger zullen zijn. Samen met de SEAT dealer bepaal je de ideale mix tussen slottermijn, restwaarde, te betalen maandbedragen en toekomstige aanbetaling.

ONDERNEMEND IN ADVIES

Jouw SEAT-dealer is zelf ondernemer en kan je daarom als geen ander goed onderbouwd zakelijk advies geven. Hij is bovendien de zakenpartner die jou kent en dat maakt overleggen net even persoonlijker.

NOG EVEN DE VOORDELEN OP EEN RIJ:

Aantrekkelijke maandlasten door hoge restwaarde

Maatwerk en snelheid

Slottermijn voordeel

Duidelijkheid en zekerheid

 

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een lening bij SEAT Financial Services afsluiten en niet bij mijn reguliere bank?

Waarom zou ik een lening bij SEAT Financial Services afsluiten en niet bij mijn reguliere bank?

De rente en maandelijkse aflossing zijn bij SEAT meestal lager. Dit komt omdat je de restwaarde van je SEAT aflossingsvrij opneemt in je financiering. SEAT Financial Services onderdeel van Volkswagen Bank GmbH; één van de grootste financiële dienstverleners in de autobranche ter wereld. Onze producten zijn speciaal ontwikkeld voor auto’s. Met goede voorwaarden en met altijd concurrerende tarieven.

Welke financieringsvormen zijn er?

Welke financieringsvormen zijn er?

Voor de particuliere klant bieden wij een zogenaamd aflopend krediet (SEAT Privé Plan). Een betaalplan met een vaste vooraf afgesproken looptijd, vaste rente en maandbedrag. Je weet dan ook precies waar je aan toe bent, zonder addertjes onder het gras. Wil je een Doorlopend Krediet (SEAT Credit), dan kun je ook bij SEAT Financial Services terecht. De zakelijke klanten bieden wij een Financial Lease of een Operational Lease.

Hoe werkt een autofinanciering?

Hoe werkt een autofinanciering?

Nadat je een SEAT hebt gekozen wordt je krediet behoefte vastgesteld. De prijs van de auto minus de eventuele inruil en/of aanbetaling is het kredietbedrag dat je nog nodig hebt om de auto aan te kunnen schaffen. Vervolgens spreek je een looptijd af (bijvoorbeeld 2 of 3 jaar) en los je het geleende bedrag af met de afgesproken maandbedragen. De maandbedragen bestaan uit aflossing en rente. Ook is het mogelijk de toekomstige restwaarde mee te nemen in de financiering. Hierdoor verlaag je de maandlasten.

Moet ik een aanbetaling doen voor een financiering?

Moet ik een aanbetaling doen voor een financiering?

Ja, we werken standaard met een aanbetaling van 25%. Op basis van jouw persoonlijk situatie kunnen we deze naar boven of beneden aanpassen.

Wat is een slottermijn?

Wat is een slottermijn?

Omdat je SEAT aan het einde van de looptijd nog een aanzienlijke restwaarde heeft hoef je de auto natuurlijk niet naar nul af te schrijven. Anders gezegd; bij een financiering van je SEAT kun je een deel van de financiering “bevriezen”, dit deel noemen wij de slottermijn. Hierover betaal je gedurende de looptijd van de financiering alleen rente en geen aflossing. De slottermijn is nooit hoger dan de geschatte toekomstige inruilwaarde, maar je kunt natuurlijk ook de slottermijn lager vastzetten dan de toekomstige inruilwaarde. Zo creëer je alvast een aanbetaling voor je volgende auto. Hoe dan ook; lage maandbedragen door slim gebruik te maken van de toekomstige restwaarde.

Hoe komt een krediet tot stand?

Hoe komt een krediet tot stand?

Wanneer je financieringsaanvraag is ingediend en goedgekeurd kun je de auto kopen. Wanneer je de auto ophaalt liggen de contracten klaar bij je dealer. Je ondertekent de contracten en kunt direct gaan rijden. SEAT Financial Services maakt het gefinancierde bedrag over aan de dealer. En wanneer er een aanbetaling is afgesproken betaal je die aan de SEAT-dealer.

Verandert het rentepercentage gedurende mijn overeenkomst?

Verandert het rentepercentage gedurende mijn overeenkomst?

Het SEAT Privé Plan heeft een vaste rente voor de gehele looptijd. Zo weet je vanaf het begin exact wat je over de totale duur van de overeenkomst betaalt. SEAT Credit (Doorlopend Krediet) kent een variabele rente, dit betekent dat de rente gedurende de looptijd kan wijzigen.

Wat is de maximale looptijd van een SEAT financiering?

Wat is de maximale looptijd van een SEAT financiering?

Bij het SEAT Privé Plan kan je kiezen uit een looptijd van 12 tot 72 maanden. Bij SEAT Credit is de (theoretische) afhankelijk van de hoogte van je aflossing. Bij SEAT Financial Lease kan je kiezen uit een looptijd van 12 tot 60 maanden.

Wat gebeurt er aan het einde van mijn financieringsovereenkomst?

Wat gebeurt er aan het einde van mijn financieringsovereenkomst?

Wanneer je je laatste termijn voldaan hebt en de financiering volledig is afgelost wordt het financieringscontract ontbonden en wordt je automatisch afgemeld bij het BKR in Tiel. Je kan er ook voor kiezen om de slottermijn door te financieren of bijvoorbeeld naar de dealer te gaan voor de aanschaf van je volgende SEAT. Samen met de SEAT-dealer kun je dan weer een nieuwe financiering berekenen en aanvragen. Een aantal maanden voor het einde van je financiering neemt SEAT Financial Services contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.Bij het SEAT Privé Plan kan je kiezen uit een looptijd van 12 tot 72 maanden. Bij SEAT Credit is de (theoretische) afhankelijk van de hoogte van je aflossing. Bij SEAT Financial Lease kan je kiezen uit een looptijd van 12 tot 60 maanden.

Wat betekent "Jaarlijks Kosten Percentage"?

Wat betekent "Jaarlijks Kosten Percentage"?

Dit is de prijsaanduiding van het krediet. Hierin zijn alle kosten opgenomen die verband houden met het af te sluiten krediet. Op basis van dit percentage wordt het totale rentebedrag berekend dat over de lening wordt betaald. Met het jaarlijks kosten percentage kun je verschillende kredietverstrekkers op gelijkwaardige basis met elkaar te vergelijken.

Hoe oud moet ik zijn om een lening te kunnen aanvragen?

Hoe oud moet ik zijn om een lening te kunnen aanvragen?

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om je auto bij SEAT Financial Services te kunnen financieren.

Moet ik inzicht geven in mijn salaris of uitgaven?

Moet ik inzicht geven in mijn salaris of uitgaven?

Ja. Wij doen er alles aan om er voor te zorgen dat de financiering past bij je situatie en wensen en dat je niet te veel financiert. Bij de beoordeling van de financiering hebben we dan ook inzicht nodig in je financiële situatie, woonlasten en salaris. Indien je deze informatie niet met je SEAT-dealer wilt delen, kun je dit ook altijd rechtstreeks aan SEAT Financial Services doorgeven.

Welke informatie moet ik verstrekken wanneer ik een financiering aanvraag?

Welke informatie moet ik verstrekken wanneer ik een financiering aanvraag?

Een kopie van een geldig Nederlands identiteitsdocument (rijbewijs, paspoort). Een bewijs van je inkomsten (salarisstrook of jaarcijfers indien zelfstandig) te overleggen en een bewijs van je woonlasten (bijvoorbeeld een hypotheekafschrift of bankafschrift waarop de incasso van deze lasten zichtbaar is).

Hoe lang duurt het om mijn financieringsaanvraag te verwerken?

Hoe lang duurt het om mijn financieringsaanvraag te verwerken?

Normaal gesproken zal je SEAT-dealer binnen één werkdag een goedkeuring ontvangen. Het financieringscontract ligt bij aflevering van de auto voor je klaar om te ondertekenen.

Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel kan ik lenen?

De Vereniging van financieringsondernemingen in Nederland (VFN)) heeft kredietcriteria afgesproken aan de hand waarvan we jouw aanvraag beoordelen. Zo beoordelen wij of het aangevraagde krediet past binnen de kaders die gelden om verantwoord te lenen. Wanneer blijkt dat de hoogte van de kredietaanvraag niet goedgekeurd kan worden zullen we zoeken naar een oplossing. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat er een hogere aanbetaling wordt gevraagd.

Toetsen jullie de kredietwaardigheid van aanvragers?

Toetsen jullie de kredietwaardigheid van aanvragers?

Toetsing bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) te Tiel vindt plaats bij iedere financieringsaanvraag.

Waarom moet ik mijn auto all risk verzekeren?

Waarom moet ik mijn auto all risk verzekeren?

Omdat je de auto gefinancierd hebt is het belangrijk dat je het geleende bedrag goed hebt afgedekt bij diefstal of total loss. Je bent namelijk verplicht om de lening in dat geval af te lossen. Om te voorkomen dat je een restschuld hebt zonder dat je de auto nog tot je beschikking hebt, is het slim je SEAT all risk te verzekeren. SEAT Financial Services heeft een zeer goede en voordelige all risk verzekering met 3 jaar nieuwwaarderegeling.

Kan ik mijn lening vóór het einde van de overeenkomst aflossen?

Kan ik mijn lening vóór het einde van de overeenkomst aflossen?

Ja, je kunt de financiering op elk gewenst moment aflossen. In sommige gevallen zijn er kosten verbonden aan het vervroegd aflossen. Dit staat duidelijk aangegeven op je financieringscontract. SEAT Credit kun je op ieder gewenst moment kosteloos inlossen.

Wat gebeurt er indien ik mijn aflossingen niet kan voldoen?

Wat gebeurt er indien ik mijn aflossingen niet kan voldoen?

Indien je een betalingsachterstand hebt, neemt de afdeling Debiteuren Beheer contact met je op om je persoonlijke omstandigheden te bespreken en tot een oplossing te komen. Je kunt natuurlijk ook zelf contact met ons opnemen om je situatie te bespreken.