SEAT Gezinsauto

  • Veilig
  • Ruim
  • Comfortabel
  • Veelzijdig
SEAT Gezinsauto

Aan het oriënteren voor een nieuwe gezinsauto?

SEAT heeft een gezinsauto voor elke gezinssituatie. Ben je op zoek naar een zuinige gezinsauto? Of een extra ruime gezinsauto, misschien zelfs een hoge gezinsauto zoals een SUV? Dan ben je bij SEAT aan het juiste adres. Bij SEAT vind je namelijk de beste gezinsauto of familieauto die past bij jouw gezin of familie.

De stationwagen

De stationwagen is in Nederland altijd de meest populaire gezinsauto geweest. Een stationwagen biedt dezelfde rij-eigenschappen, comfort en veiligheid dat een hatchback ook biedt, maar dan met een extra ruime kofferbak. Een stationwagen rijdt dus niet alleen goed, maar het biedt dus genoeg ruimte voor het hele gezin plus bagage. De stationwagen is daarom perfect als gezinsauto, maar is ook te gebruiken voor woon-werk verkeer, als boodschappen auto en voor een avondje uit. 

Bekijk hier de SEAT Leon Sportstourer, de ultieme SEAT stationwagen voor het gezin.

De nieuwe Leon sportstourer
SEAT Arona, Ateca en Tarraco

De SUV

Momenteel zitten we midden in de opmars van de SUV, de nieuwste populaire gezinsauto. De SUVheeft de binnenruimte van een hatchback, stationwagen of MPV, maar heeft als bijkomend voordeel een verhoogde bodemvrijheid. Hierdoor zijn er veel variaties van de SUV en is er voor elke gezinssituatie een passende SUV. De hoogte van een SUV vergemakkelijkt het instappen en zorgt voor beter overzicht op de weg tijdens het rijden. Gecombineerd met de grote binnenruimte, is de SUV uitermate geschikt als ruime gezinsauto, maar ook om boodschappen mee te halen en al helemaal als vakantieauto. 

De SEAT SUV's staan voor jou en je gezin klaar. Bekijk hier de Arona, Ateca en Tarraco, of lees meer over de SUV.

De voordelen van een gezinsauto van SEAT

Veilig

Uiteraard ben je van mening dat veiligheid het belangrijkste aspect van een gezinsauto. Gelukkig deelt SEAT die mening. Elke SEAT gezinsauto is namelijk standaard uitgerust met belangrijke veiligheids-features en zijn er optioneel nog veel meer te kiezen. Front Assist is bijvoorbeeld standaard op elke SEAT. Optioneel is de SEAT gezinsauto uit te rusten met bijvoorbeeld Adaptive Cruise Control. Rijden in een veilige gezinsauto zorgt voor een meer ontspannen en plezierige rit, wat vooral fijn is tijdens de dagelijkse ritten en de lange ritten op vakantie. In een gezinsauto van SEAT rijd je elke dag ontspannen en veilig. 

Veiligheid

Ruim

Een andere belangrijke factor dat een gezinsauto uniek maakt, is de grote binnenruimte. Je wilt het héle gezin mee kunnen nemen, het liefst ook met bagage. Of je nou licht bepakt op reis gaat, of het hele gezin wilt meenemen inclusief bagage, in een SEAT gezinsauto zit je altijd ruim. De SEAT Tarraco biedt bijvoorbeeld optioneel ruimte aan zeven personen. En met beide achterbanken plat kan tot wel 1920 liter bagage meegenomen worden. 

Ruim

Comfortabel

Naast veiligheid en ruimte is ook comfort van belang in een gezinsauto. Want een gezinsauto waar je comfortabel lang in kan rijden, is dé perfecte gezinsauto. Je wilt namelijk uitgerust en vrolijk op je werk of vakantiebestemming aankomen. De Tarraco heeft bijvoorbeeld optioneel een standkachel, om de auto alvast te verwarmen vóór je vertrekt. Daarnaast is ook een memory-functie op de bestuurdersstoel een mogelijkheid, net als stoelverwarming op alle zitplaatsen. 

Comfort

Veelzijdig

De ultieme gezinsauto is een die veelzijdig is; niet alleen te gebruiken voor de dagelijkse ritten, maar ook voor naar het strand of de supermarkt. Daarom is Dynamic Chassis Control perfect voor degene die de gezinsauto dagelijks gebruikt, én ook voor bijvoorbeeld lange ritten op vakantie. Hiermee verstel je namelijk de demping, het gas-respons en stuurgedrag van de auto. In een sportieve bui? Zet 'm in de Sport-modus. Met het hele gezin weg? Stel dan de comfort-modus in. Dynamic Chassis Control is optioneel te krijgen op de gezinsauto's van SEAT en maakt van een normale gezinsauto een reisauto, sportwagen en kilometervreter in één.

Veelzijdig
Veiligheid
Ruim
Comfort
Veelzijdig

De gezinsauto's van SEAT

SEAT Arona FR

De Arona

Meer informatie
SEAT Ateca FR

De Ateca

Meer informatie

Toch niet zoveel ruimte nodig?

Bekijk dan de stadsauto's van SEAT