Laadoplossingen

Kies wat het beste bij jou past.

Je laadt jouw elektrische SEAT zometeen op via een laadpunt. Maar, hoe krijg je een laadpunt bij jou thuis? Koop je er een? Hoe wordt het geïnstalleerd? Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe werkt het opladen? Stuk voor stuk logische vragen, want elektrisch rijden is voor velen nog onbekend terrein. Wij hebben ons best gedaan het zo kort en duidelijk mogelijk uit te leggen. Echter, jouw SEAT dealer weet er nog veel meer over. Is er nog iets niet duidelijk na het bekijken van deze pagina? Neem dan gerust contact op met jouw SEAT dealer om jouw vragen te stellen. Het aanvragen van een laadpunt bij jou thuis gaat namelijk altijd via jouw dealer.

Vind jouw dealer

Hoe laad ik mijn Mii electric straks op?

Thuis laden

Thuis een laadpunt voor de deur of op de oprit hebben is wel zo makkelijk; zet jouw auto 's avonds aan de lader en rijd 's ochtends weg met een volle accu. Wanneer je een eigen oprit hebt, kun je een laadpunt op jouw oprit laten installeren. Heb je geen eigen oprit, maar wel een eigen parkeerplek? Dan kun je een laadpunt laten installeren bij jouw parkeerplek. Deze wordt dan verbonden met jouw meterkast. Dit maakt de laadpaal wel duurder. Als zakelijk leaser kun je de kosten van het plaatsen van een laadpunt op laten nemen in je leasecontract. De kosten worden dan simpelweg in jouw maandbedrag verwerkt. Heb je geen oprit én geen parkeerplek, kijk dan bij 'Openbaar laden'. Vraag jouw gemeente of VvE over de mogelijkheden van het plaatsen van een laadpunt. 

Op werk laden

Wil je liever op werk laden? Ook geen probleem natuurlijk. Wanneer er laadpalen aanwezig zijn bij jou op werk, kun je daar simpelweg gebruik van maken. Zijn er nog geen laadpalen aanwezig? Overleg dan met jouw werkgever over het laten plaatsen van één of meerdere laadpunten. Jouw werkgever kan hiervoor contact opnemen met jouw SEAT dealer. 

Openbaar laden

Heb je geen enkele mogelijkheid om een laadpunt bij jou thuis te laten installeren, of wil je onderweg laden? Dan zijn er al zo'n 40.000 laadpalen in Nederland waar je gebruik van kunt maken. Deze openbare laadpalen zijn gemakkelijk in gebruik. Er is een kans dat er bij jou in de buurt helaas geen laadpunt aanwezig is. In dat geval kan er mogelijk een laadpunt geplaatst worden. Dit kun je aanvragen via openbaarladen.nl. Daar kun je ook zien of er dicht bij jou in de buurt een laadpunt is.

Wandmodel

Het wandmodel is het makkelijkst te installeren en daarom ook het goedkoopst. Je kunt voor een wandmodel kiezen als je thuis een oprit hebt waar je jouw auto dichtbij een muur parkeert. Een wandmodel is bovendien beter bestand tegen slechte weersomstandigheden en vandalisme. 

Laadpaal

Wanneer je geen eigen oprit hebt, of niet dichtbij een muur parkeert, is een laadpaal een goed alternatief. Een laadpaal kan vrijwel overal geplaatst worden en wordt direct aan jouw meterkast verbonden. De kosten van het plaatsen van een laadpaal zijn hoger dan bij een wandbox, omdat er meer werkzaamheden moeten worden verricht. 

Shuttel laadabonnement

 • Laden bij zo'n 40.000 laadpunten in Nederland, en zo'n 100.000 laadpunten in Europa;
 • Jij (of jouw werkgever) betaalt op basis van jouw ingeschatte kWh-verbruik een vast bedrag per maand;
 • Zekerheid van één vast kWh-tarief, ongeacht waar je wilt laden;
 • Geen starttarieven;
 • Jaarlijks afrekenen op basis van werkelijk verbruik. Bij meer of minder verbruik wordt bijbetaald of resp. terug ontvangen;
 • Gratis gebruik maken van Elektrisch Rijden Rijtraining en andere handige diensten.

Shuttel standaard laden (betalen per kWh)

 • Laden bij zo'n 40.000 laadpunten in Nederland, enzo'n 100.000 laadpunten in Europa;
 • Jij (of je werkgever) rekent maandelijks de verbruikte kWh af;
 • Het tarief per kWh is afhankelijk van de laadlocatie (thuis, openbaar of snellaadstation);
 • Bij openbare laadpunten en snellaadstations geldt een starttarief;
 • Voordeliger indien niet of nauwelijks bij openbare laadpunten en snellaadstations wordt geladen.

Één pas voor alles

Het laden van jouw elektrische SEAT gaat door middel van een laadpas. Net als het laadpunt, is de laadpas optioneel. Deze pas kun houd je voor het laadpunt wanneer jij jouw SEAT wilt opladen. Je hebt ook de mogelijkheid om extra mobiliteits-functies toe te voegen aan jouw laadpas. De pas kan namelijk dienen als een OV-chipkaart en geeft je toegang tot alle vormen van openbaar vervoer; van trein tot bus. Maar, je kunt er ook je parkeerkosten mee regelen of een taxi mee betalen. Privé of zakelijk. Je krijgt een maandelijkse verzamelfactuur én ritregistratie. Overzichtelijk en makkelijk. 

Shuttel laadpas

Waar moet ik rekening mee houden?

Wanneer je thuis een 1 fase aansluiting hebt, is dat niet geschikt om jouw elektrische auto volledig op te laden binnen 10 uur. Op een 1 fase aansluiting kan namelijk alleen een 3,7 kW laadpunt aangesloten worden. Daarom adviseren we een 3 fase aansluiting. Met een 3 fase aansluiting is namelijk een 11 kW laadpunt mogelijk, waarmee de auto veel sneller wordt opgeladen. Ook is het mogelijk om in de toekomst het laadpunt softwarematig te updaten naar 22 kW, indien het huishouden wordt uitgerust met een 32 A zekering (let op: dit kan leiden tot verhoogde maandlasten bij de netbeheerder). Wanneer je altijd op werk kunt laden en je zelden met een lege accu thuis komt, dan is een 1 fase laadpunt van 3,7 kW wellicht gewoon mogelijk. Jouw SEAT dealer kan je hier over adviseren. Een fase 1 aansluiting kan omgezet worden in een fase 3 aansluiting. Dit kun je aanvragen via mijnaansluiting.nl en kost je eenmalig € 250 tot € 300. Wil je weten wat voor aansluiting jij hebt? Neem dan contact op met jouw netbeheerder: Rendo Netwerken, Coteq Netbeheerder, Liander, EnexisStedinWestland Infra of Enduris

Een laadpaal heeft onderhoud nodig, zo ook de laadpaal of wandbox die bij jou thuis wordt geïnstalleerd. Voor het onderhoud kun je een abonnement afsluiten. In dit abonnement zit alles dat jouw laadpaal nodig heeft om optimaal te laten presteren; de kosten van onderhoud, reparatie en de voorrijdkosten van de monteur. Zo heb je geen onverwachte kosten en kun jij lekker blijven laden. Meer weten over het onderhoud van een laadpaal? Neem contact op met jouw SEAT dealer.

Vind jouw dealer

De kosten van de aanschaf en installatie van een laadpaal hangt sterk af van jouw situatie. Kan jij jouw elektrische SEAT zometeen op jouw oprit parkeren, dichtbij een muur? Dan kun jij al vanaf zo'n € 1.900 een wandbox aanschaffen én laten installeren. Staat jouw SEAT niet dicht in de buurt van een muur? Dan heb je een paalmodel nodig, die je al vanaf zo'n € 2.100 kunt aanschaffen én laten installeren. Houd er wel rekening mee dat er in beide gevallen eventueel graafwerkzaamheden nodig zijn om het laadpunt op jouw meterkast aan te sluiten. Hier zijn ook kosten aan verbonden. Wil jij een meer nauwkeurige schatting? Neem dan contact op met jouw SEAT dealer. De dealer kan namelijk een vrijblijvende offerte maken op basis van jouw situatie. 

Vind jouw dealer

Heb je nog vragen? Geen probleem. Je kunt contact op nemen met Shuttel via laden@shuttel.nl, of bellen naar 033-3034685. Jouw dealer staat ook klaar voor je om jouw vragen te beantwoorden en om een offerte op maat te maken. 

Vind jouw dealer