Elektrisch rijden in de nieuwe Leon

Elektrisch rijden in de Leon Sportstourer

  • Zuinig rijden en de zekerheid van een brandstofmotor, zonder in te leveren op ruimte? De SEAT Leon Sportstourer Plug-in e-Hybrid staat voor je klaar. Korte ritjes tot 60 km* rijd je emissievrij. Met de auto op vakantie? Geen zorgen. Schakel over op de benzinemotor en rijd een extra 800 km.

  • Of je nu thuis bent of onderweg, je auto opladen kan makkelijk en snel. Met je Thuislader is je elektrische motor binnen slechts 3 uur volledig opgeladen. Laad je met een normale kabel, dan kun je binnen 6 uur weer met een volle batterij verder rijden.

  • Met de nieuwe SEAT Leon Sportstourer Plug-in e-Hybrid rijd je tot wel 60 km* op een elektrische motor. Daarna schakelt hij automatisch over naar de brandstofmotor. Opladen? Dat doet 'ie als je regeneratief remt, of gewoon aan een elektrische oplaadpaal.

  • Hoe groot je plannen ook zijn, in de kofferbak passen ze. Want met maximaal 1600 liter bagageruimte is er voldoende plek voor al je avonturen. Zonder op prestatie in te leveren!

De nieuwe Leon Sportstourer Plug-in e-Hybrid

Het beste van twee werelden

De Leon Sportstourer Plug-in e-Hybrid heeft het echt allemaal: een elektrische motor voor zuinige dagelijkse ritjes en een brandstofmotor voor al je avonturen. Op pad met familie, vrienden en alle nodige bagage? De Sportstourer heeft tot wel 1600 liter bagageruimte, zonder op prestatie in te leveren.

Wat is een Plug-in e-Hybrid?

Elektrisch. Benzine. Meer power.

De nieuwe SEAT Leon Sportstourer Plug-in e-Hybrid is meer dan een standaard hybride auto. De eerste kilometers van je rit rijd je op de elektrische motor, die automatisch bijlaadt als je regeneratief remt. Daarna schakelt je Leon over naar de benzinemotor. Wil je je auto thuis of onderweg opladen? Dat kan gewoon door 'm in je thuislader of een andere elektrische oplaadpaal te pluggen.

Elektrisch rijden
De voordelen

Een nieuwe manier om op te laden

Haal alles uit je range. De Plug-in e-Hybrid zorgt ervoor dat je je totale actieradius optimaal benut door de flexibele oplaadmogelijkheden. Want je laadt je auto niet alleen op met een kabel of thuislader, maar ook door regeneratief te remmen. Tot 60 km* rijd je emissievrij en bespaar je ook nog geld tijdens je dagelijkse ritje naar werk.

 

Motorisering

Het beste van twee motoren in één auto.
De SEAT Leon Sportstourer Plug-in e-Hybrid combineert een 85 kW elektrische motor met een 1.4 liter TSI motor. Met een totaal van 150 kW ben jij de linkerbaan de baas.

 

Actieradius

Waar wil je heen? De Plug-in e-Hybrid kent geen grenzen. Met de elektrische motor rijdt je zo'n 60 km* volledig emissievrij. Niet ver genoeg? Geen zorgen. Schakel over op de brandstofmotor en rijd tot 800 km.

 

Automatisch opladen

Hoe vaker je stopt, hoe verder je komt. Als je remt, laadt de elektrische motor namelijk op doordat je energie terugwint. Een makkelijke manier om nét dat beetje extra uit je range te halen.

Opladen

Geef je dag een boost

Klaar om op te laden? Thuis, onderweg of op werk je nieuwe SEAT Leon Sportstourer e-Hybrid inpluggen gaat snel en makkelijk.

Alles weten over de nieuwe SEAT Leon?

Leer de Leon Sportstourer nóg beter kennen. Van de prestaties en verbruik tot elke hoek van de kofferbak.

Check de specificaties