24
januari
2014
|
15:58
Europe/Amsterdam

SEAT Mii EcoFuel zuinigste aardgasauto van Nederland

De ANWB en Stichting Natuur & Milieu publiceren jaarlijks de Top10 van zuinigste benzine- en dieselauto’s. Dit jaar zijn daar voor het eerst ook de categorieën ‘Top10 Elektrisch’ en de ‘Top10 CNG’ aan toegevoegd. In die laatste klasse werd de SEAT Mii EcoFuel uitgeroepen tot de zuinigste aardgasauto van ons land, samen met zijn zustermodellen ŠKODA Citigo en Volkswagen Up!.



De SEAT Mii 1.0 EcoFuel Ecomotive is voorzien van een 50 kW (68 pk) sterke 1.0 EcoFuel-motor die op aardgas (CNG) loopt. Gemiddeld noteert deze Mii-uitvoering een brandstofverbruik van 4,4 m3 aardgas op 100 km en een CO2-uitstoot van 79 g/km. Waarden die deze Mii-variant een energielabel A bezorgen en waarmee zakelijke rijders in aanmerking komen voor slechts 14% fiscale bijtelling.



Meer informatie over de Top10-verkiezingen van de ANWB en Stichting Natuur & Milieu is beschikbaar op de website van de ANWB



Hoogste score in EcoTest Consumentbond

De ANWB en Stichting Natuur & Milieu zijn overigens niet de enige gerenommeerde instanties die overtuigd zijn van de zuinige prestaties van de Mii EcoFuel. Met een 9,8 als eindcijfer was de SEAT Mii afgelopen jaar ook al de best scorende auto ooit in de EcoTest van de Consumentenbond.



De SEAT Mii 1.0 EcoFuel Ecomotive is leverbaar vanaf € 11.100,-.