Leusden,
01
maart
2019
|
12:08
Europe/Amsterdam

Axel Andorff nieuwe SEAT vice-president voor R&D

Axel Andorff nieuwe SEAT vice-president voor R&D

  • Axel Andorff vervangt Matthias Rabe, die na acht jaar werk bij SEAT lid wordt van nieuwe afdeling Technical Development Operations bij Volkswagen
  • Nieuwe vice-president R&D heeft bijna twintig jaar ervaring bij Daimler
  • Andorff verantwoordelijk voor toekomstige innovatieprojecten bij SEAT

Axel Andorff wordt per 1 maart de nieuwe executive vice-president voor Research & Development van SEAT. Met bijna twintig jaar ervaring bij autofabrikant Daimler zal de nieuwe vicepresident de innovatieprojecten van het bedrijf aansturen. Zijn werkzaamheden zullen met name betrekking hebben tot connectiviteit, elektrificatie van auto's, het ontwikkelen van oplossingen voor en nieuwe vormen van mobiliteit.

Als vicevoorzitter van SEAT voor R&D, rapporteert Axel Andorff rechtstreeks aan SEAT-president Luca de Meo. Hij krijgt ook een plaats in het uitvoerend comité. Andorff volgt Dr. Matthias Rabe op, die na meer dan acht jaar bij SEAT te hebben gewerkt nu leiding gaat geven aan de nieuwe afdeling Technical Development Operations bij concerngenoot Volkswagen.

Uitdagende missie

"Bij SEAT zal er straks sprake zijn van een tijd vóór en ná Matthias Rabe,” zegt Luca de Meo. “Het werk dat hij bij SEAT heeft verricht heeft ervoor gezorgd dat we in een aantal jaar een van de snelst groeiende automerken in Europa zijn geworden die nu naar het volgende niveau gaat. Axel Andorff zal de uitdagende missie hebben om toekomstige projecten die momenteel in uitvoering zijn te consolideren en innovatie te blijven promoten. Dit als basis voor de transformatie die van SEAT een nog toekomstbestendiger bedrijf zal maken.”

Verantwoordelijkheid

De nieuwe executive vice-president voor R&D is verantwoordelijk voor de designafdeling waar alle voertuigen van SEAT worden ontworpen. Ook het SEAT Technical Center, het kenniscentrum waar meer dan duizend ingenieurs werken aan de ontwikkeling van innovatie voor auto's en toekomstige mobiliteitsoplossingen, valt onder de leiding van de Duitser.

De 46-jarige Andorff is ingenieur in mechanica en economie, afgestudeerd op de universiteit van het Duitse Kaiserslautern. Hij is in 2000 zijn carrière gestart bij Daimler. Tot het begin van deze maand was hij bij Mercedes-Benz verantwoordelijk voor elektrische concept auto’s en hield hij zich de afgelopen vijf jaar bezig met de architectuur van compacte auto’s. Daarvoor bekleedde hij verschillende functies op het gebied van R&D en inkoop bij Mercedes-Benz. Bovendien gaf hij voor Daimler in China leiding aan een team dat zich daar bezighield met de oprichting van het inkoopnetwerk van het bedrijf.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.