Leusden,
01
november
2018
|
11:03
Europe/Amsterdam

Christian Stein nieuwe General Director of Communication and Institutional Relations bij SEAT

Nieuwe rol voor Christian Stein bij SEAT

  • Stein is lid van het managementteam en rapporteert aan SEAT-president Luca de Meo
  • Voor Volkswagen beheert hij de stakeholderrelaties in Spanje, Portugal en Noord-Afrika
  • Stein werkt sinds 2011 bij SEAT en was eerder directeur van de marketingafdeling

Christian Stein, Global PR and Communications Director bij SEAT, is per 1 november benoemd tot General Director of Communication and Institutional Relations. Ook wordt hij General Director of Institutional Relations voor de Volkswagen Group in Spanje. In zijn nieuwe rol is Stein verantwoordelijk voor alle communicatieactiviteiten bij SEAT en zal hij voor de Volkswagen Group de stakeholderrelatiestrategie coördineren in Spanje, Portugal en Noord-Afrika.

“De benoeming van Christian Stein als General Director of Communication and Institutional Relations is een erkenning van al het waardevolle werk dat onder zijn leiderschap is uitgevoerd”, zegt Luca de Meo, SEAT-president en bestuursvoorzitter van Volkswagen Group España Distribución. “Dat communicatie en het beheer van stakeholderrelaties zijn samengebracht in één functie is een logische strategische beslissing waarmee we de wereldwijde positie van SEAT en de positie van de Volkswagen Group in Spanje zullen blijven versterken.”

Stakeholderrelaties voor de Volkswagen Group

SEAT’s invloed op de projecten van de Volkswagen Group op het Iberische Schiereiland en in Noord-Afrika heeft ertoe geleid dat SEAT de belangen van de groep in die regio coördineert. Daarom is SEAT-president Luca de Meo recent aangesteld als bestuursvoorzitter van de Volkswagen Group in Spanje. Christian Stein gaat de Meo ondersteunen in zijn dubbelrol en zal voor zowel SEAT als de Volkswagen Group de relaties met stakeholders als overheden, zakenpartners en startups coördineren. 

Een internationale carrière

Stein (Neuilly, Frankrijk, 1970) begon in 2011 als marketingdirecteur bij SEAT en is sinds 2015 Global PR and Communications Director. Hij is lid van het managementteam van SEAT en zal in zijn nieuwe rol blijven rapporteren aan Luca de Meo. Voordat Stein bij SEAT in dienst kwam, werkte hij voor PSA Peugeot Citroën in Frankrijk, België, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Stein studeerde Economie en Sociale Wetenschappen aan de EMLYON Business School in Lyon, Frankrijk. Aan dezelfde universiteit behaalde hij een graad in Bedrijfskunde. Stein spreekt vijf talen.