Leusden,
14
januari
2020
|
10:39
Europe/Amsterdam

Compleet nieuwe SEAT Leon krijgt nog meer body

Compleet nieuwe SEAT Leon krijgt nog meer body

  • Bestseller van SEAT gedurfder en sportiever gestyled
  • Nieuw design zet dynamiek nieuwe Leon nog nadrukkelijker aan

Over twee weken wordt de compleet nieuwe SEAT Leon onthuld. Het succesmodel van SEAT maakt een grondige designevolutie door, maar behoudt de sportieve inborst die zo kenmerkend is voor elke Leon-generatie. De nieuwe Leon krijgt meer body en een vastberaden front, vloeiendere lijnen en een robuust achterste dat de dynamiek van de nieuwe Leon maximaal aanzet.

De nieuwe SEAT Leon wordt het veiligste en meest connected model van SEAT. Hij krijgt geëlektrificeerde aandrijflijnen en sterk geëvolueerde looks. De vierde generatie Leon is uiterlijk geheel nieuw ontworpen, met krachtige vormen en elegante details die worden geaccentueerd door lichtinval en schaduwen.

Forsere proporties

Aan de basis van de krachtige designtaal ligt het geavanceerde MQB Evo-platform. De gegroeide afmetingen voor zowel de 5-deurs als de Sportstourer boden de designers de mogelijkheid om de nieuwe Leon forsere proporties te geven. 

LED-verlichting over volle breedte

Het design aan de achterzijde van de nieuwe Leon wordt versterkt door LED-verlichting over de volledige breedte van de auto. Zowel de verlichting zelf als de achterspoiler wekt de indruk van snelheid en dynamiek, zelfs als de auto stilstaat.

Onthulling op 28 januari

De nieuwe Leon is ontworpen en ontwikkeld in Barcelona, en gaat daar ook geproduceerd worden. Op 28 januari aanstaande beleeft de vierde generatie Leon zijn wereldpremière.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.