Leusden,
20
april
2018
|
16:07
Europe/Amsterdam

CUPRA sponsor van het World Superbike Championship

CUPRA sponsor van het World Superbike Championship

  • CUPRA debuteert als sponsor op MotorLand-circuit in Aragon
  • Leon CUPRA opnieuw safety car van WK voor productiemotoren

CUPRA heeft afgelopen weekend zijn sponsordebuut gemaakt tijdens het Superbike World Championship op het MotorLand Aragon-circuit in het Spaanse Alcañiz. Het nieuwe merk was te zien in de Pirelli Aragon Round waarbij de SEAT Leon CUPRA als de officiële safety car werd ingezet tijdens het WK voor productiemotoren.

De SEAT Leon CUPRA is tijdens de opwarmronde voorafgaand aan elke race in alle categorieën op de circuits aanwezig. Met zijn 300 pk en een acceleratie van 0 tot 100 km/h in 4,9 seconden heeft dit model voldoende power om tijdens de dertien races van het kampioenschap de veiligheid op de circuits te handhaven.

Competitief

Volgens CUPRA-directeur Strategy, Business Development en Operations Antonino Labate blijft het onlangs opgerichte Spaanse merk één van zijn belangrijkste pijlers trouw: competitief zijn. “Het is CUPRA's doel om raceliefhebbers zoals de Superbike-fans te boeien. Zij zullen de precisie en sportiviteit van CUPRA zeker kunnen waarderen.” De sponsorovereenkomst met organisator Dorna Sports omvat ook CUPRA-borden op het podium en billboards op de circuits waar het kampioenschap wordt gehouden.

Na de derde kampioenschapsrace op MotorLand Aragon staan er dit seizoen nog tien Superbike World Championship-evenementen op de kalender. SEAT heeft na het eind van het seizoen de potente Leon CUPRA als de officiële safety car naar elf landen op drie continenten gebracht.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.