Leusden,
24
april
2018
|
14:15
Europe/Amsterdam

Danny Kroes met CUPRA TCR in Europees TCR-kampioenschap

Danny Kroes met CUPRA TCR in Europees TCR-kampioenschap

  • Jonge Nederlander klaar voor volledig TCR-seizoen in debuutjaar CUPRA
  • Kroes komt samen met Mikel Ascona uit voor PCR Sport team

De jonge Nederlander Danny Kroes komt dit jaar met de nieuwe CUPRA TCR uit in de spectaculaire TCR Europe series. In het debuutjaar voor CUPRA tekende de talentvolle coureur recent voor een volledig seizoen in het Europese TCR-kampioenschap.

Afgelopen jaar maakte Danny Kroes (18) voor het eerst zijn opwachting in het TCR tijdens diverse individuele raceweekenden. Hij debuteerde in mei tijdens het TCR Benelux op het Circuit van Zandvoort en eindigde samen met gelegenheidsteamgenoot en toerwagen ‘specialist’ Pepe Oriola – die dit jaar optreedt als Kroes’ coach – op een verdienstelijke vierde plaats. In september 2017 maakte Kroes vervolgens de stap naar de TCR International Series op Oschersleben. Daar finishte hij direct in de punten, ondanks problemen met de schokdempers. Begin dit jaar volgde bovendien deelname aan de TCR Middle East International Series in Dubai, waarmee Kroes kan bogen op de nodige ervaring in de diverse TCR-kampioenschappen.

Volledig jaar met CUPRA

Dit jaar racet Danny Kroes een volledig seizoen in het TCR Europe kampioenschap. Hij doet dat met het nieuwe merk CUPRA dat recent werd gelanceerd, in de competitieve CUPRA Racing TCR racer. Kroes komt dit seizoen samen met Mikel Ascona uit voor het Spaanse team PCR Sport. “Ik kijk er erg naar uit om voor het eerst een volledig TCR-seizoen te rijden,” aldus Kroes. “De wetenschap dat het een volledig seizoen gaat worden, geeft vertrouwen. Bovendien ken ik de auto in de basis al van vorig jaar, en hij heeft zich in dit TCR-veld zeer competitief getoond. De combinatie CUPRA en PCR Sport is veelbelovend om er een fantastisch seizoen van te gaan maken.”

CUPRA TCR

Danny Kroes maakt dit seizoen in het TCR Europe zijn opwachting in de 350 pk sterke CUPRA TCR. Deze eerste raceauto van het merk heeft het nieuwe, koperkleurige CUPRA-logo voor- en achterop en wijkt op een aantal punten af van de versie voor de openbare weg. Zo heeft de CUPRA TCR onder meer racestoelen, andere bumpers, een gewijzigde motorkap en een ander stuurwiel. Het motormanagement heeft aangepaste software om te voldoen aan de Balance of Performance-eisen in de technische reglementen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.