leusden,
03
oktober
2016
|
10:44
Europe/Amsterdam

De vierde dimensie volgens SEAT

In een bioscoopje zitten zo’n vijftig mensen met koptelefoons op en virtual reality headsets. We zijn bij een filmzaal van SEAT op de Autosalon van Parijs en het is heel bijzonder om de reacties te zien.

De beelden voeren de kijkers mee naar Barcelona, de geboorteplaats van SEAT. De stoelen kantelen en slingeren en de eerste reacties bestaan uit glimlachen en geluiden van verrassing en bewondering, terwijl ze een vierdimensionale toer door de straten van de Catalaanse hoofdstad maken. Ook krijgen ze de nieuwste producten van het merk te zien, zoals de SEAT Ateca X-Perience, een avontuurlijke versie van de Ateca.

Klaar voor de toekomst
Maar er is meer te beleven bij deze futuristische ervaring. Op drie enorme schermen kunnen mensen met BitBrain-technologie hun ideale auto samenstellen. Ook trekken de bergen, het strand, een concert en een siësta in een hangmat aan het oog voorbij. Sensoren peilen de reacties op de beelden, waarmee karaktertrekken in kaart worden gebracht om te bepalen wat de perfecte auto voor iemand is. De auto-industrie staat voor een revolutie met elektrificatie, digitalisering, nieuwe mobiliteitsdiensten en de connected car. Bij de Autosalon van Parijs laat SEAT zien dat het klaar is voor de toekomst.