Leusden,
21
juni
2018
|
16:25
Europe/Amsterdam

De zomer is begonnen: SEAT oogst de zon

De zomer is begonnen: SEAT oogst de zon

  • Eén van 's werelds grootste fotovoltaïsche installaties in de auto-industrie
  • Meer dan 53.000 zonnepanelen verminderen CO2-uitstoot met bijna 4.000 ton per jaar
  • Zonne-installatie beslaat een gebied van veertig voetbalvelden
  • Installatie genereert 17 miljoen kWh per jaar, genoeg om dagelijks 3 miljoen mobiele telefoons op te laden of een kleine stad van energie te voorzien
Samenvatting

903 minuten zonlicht. Dat is op het noordelijk halfrond de hoeveelheid licht tijdens de langste dag van het jaar. De zomer is vandaag begonnen, wat een periode van drie maanden inluidt met het meeste daglicht en de hoogste temperaturen. Spanje heeft jaarlijks tussen 2.500 en 3.000 uren zonlicht. SEAT maakt van deze gratis energiebron dankbaar gebruik via één van de grootste fotovoltaïsche installatie binnen de auto-industrie, op het dak van de fabriek in Barcelona.

Bij de SEAT-fabriek in Barcelona wordt jaarlijks meer dan 17 miljoen kWh opgewekt. Dat is genoeg energie om in de elektriciteitsbehoeften van een stad met 15.000 inwoners te voorzien of 3 miljoen mobiele telefoons een jaar lang elke dag op te laden. SEAT gebruikt de opgewekte elektriciteit in de fabriek. Deze hernieuwbare energie voorziet in zes procent van de totale energiebehoefte van deze fabriek. Omgerekend heeft zonne-energie de productie van 67.000 auto's mogelijk gemaakt sinds de fabriek operationeel werd.

Controle vanuit de lucht

SEAT controleert met een drone de installaties op de daken van de fabriek in Barcelona. De drone vliegt voorzien van een visuele sensor en een thermografische camera eens per maand over de hele fabriek, en controleert de panelen op hun werking.

Aanwinst voor het milieu

De fotovoltaïsche installaties dragen bovendien bij aan een schonere lucht, omdat ze de jaarlijkse CO2-uitstoot met zo’n 4.000 ton verminderen. Deze reductie is vergelijkbaar met wat vijf ‘groene longen’ zoals het Central Park zouden opleveren; deze groene oase in New York City meet zeventien vierkante kilometer. Het doel van SEAT is om het waterverbruik, de CO2-uitstoot en het geproduceerde afval met de helft te verminderen in vergelijking met 2010.

download
53,000 panels to harness the power of the sun-HD

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.