Leusden,
05
juni
2020
|
12:11
Europe/Amsterdam

Het contrast van 70 jaar SEAT in beeld gevangen

Het contrast van 70 jaar SEAT in beeld gevangen

Gedurende de afgelopen zeventig jaar is SEAT in alle opzichten geëvolueerd. Als onderneming, als merk, in zijn uitstraling, in technologisch opzicht en uiteraard in het design van zijn modellen. Die evolutie wordt duidelijk zichtbaar via een selectie foto’s die ‘1:1’ de ontwikkeling onderstrepen die de modellen van SEAT de afgelopen decennia hebben doorgemaakt.

1. Het allereerste model versus het allernieuwste. In 1953 introduceerde SEAT zijn eerste auto: de 1400. Zeventig jaar later onderstreept het nieuwste model – de vierde generatie Leon – de evolutie die het merk heeft ondergaan, zonder de essentie van SEAT uit het oog te verliezen.

2. De Ibiza. 35 jaar en vijf generaties verder is de SEAT Ibiza nog altijd een icoon. Zijn lijnen zijn verder aangescherpt, maar de opvallende grote ramen zijn behouden gebleven. Bovendien zijn de motoren nu krachtiger en efficiënter. Desondanks is het jeugdige en Mediterraanse karakter waarmee het model bijdroeg aan de internationalisering van SEAT, nog altijd een herkenbare highlight. 

3. De fabriek. Waar SEAT’s eerste auto’s oorspronkelijk nog met de hand in elkaar werden gezet, helpt de automatisering vandaag-de-dag de belasting op de medewerkers te verminderen en de productietijden te beperken. Robots en andere hulpmiddelen werken daarbij hand in hand met de werknemers aan de productielijnen in Barcelona.

4. De elektrische auto. SEAT’s allereerste elektrische auto werd gebouwd in 1992 voor de Olympische Spelen in Barcelona. Het was een handgebouwde Toledo die de Olympische vlam begeleidde en aanwezig was bij de opening van het evenement. De lader ging schuil achter de grille in het front. Anno 2020 is de Mii electric SEAT’s eerste 100% elektrische productieauto. Hij herbergt de allernieuwste elektrotechnologie om de efficiency van zijn batterijen maximaal te benutten.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.