Leusden,
20
oktober
2020
|
11:15
Europe/Amsterdam

Jorge Díez wordt SEAT’s nieuwe Design Director

Jorge Díez wordt SEAT’s nieuwe Design Director

  • Díez krijgt per 1 december de leiding over ontwerpafdelingen SEAT en CUPRA 
  • Nieuwe Design Director was van 2011 t/m 2014 al hoofd exterieurdesign bij SEAT
  • Díez tekende o.a. 3e generatie Leon, 2e generatie Audi TT en 1e generatie Audi A7
Samenvatting

Jorge Díez is met ingang van 1 december benoemd tot de nieuwe Design Director van SEAT. Díez is een designer met een uitgebreide internationale ervaring van bijna twintig jaar. Hij leidde onder meer de afdeling Exterior Design van SEAT van 2011 tot en met 2014 en werkte daarnaast op de hoofdkantoren van Audi en Volkswagen in Duitsland. In zijn nieuwe functie rapporteert Díez aan de Executive Vice-President voor Research & Development van SEAT, dr. Werner Tietz.

Jorge Díez is sinds juli 2019 Vice-President van Mitsubishi Motors Design Europe. Tijdens de vorige periode waarin hij werkzaam was bij SEAT, was hij medeverantwoordelijk voor de vormgeving van enkele iconische modellen van het merk uit Barcelona, zoals de derde generatie van de Leon, de vierde generatie van de Ibiza en de Ateca, de eerste SUV in de geschiedenis van de autofabrikant. In zijn tijd bij Audi creëerde Díez modellen als de tweede generatie TT en de eerste generatie A7.

SEAT President Wayne Griffiths: “Jorge Díez is één van de meest getalenteerde ontwerpers in de auto-industrie. Zijn handtekening staat op veel van onze belangrijkste modellen uit de afgelopen tien jaar, zoals de Leon, de Ateca en de Ibiza, en het is geweldig nieuws dat hij terugkeert naar SEAT. Zijn internationale ervaring, de inspiratiebron die de stad Barcelona vormt en de waarden van de merken SEAT en CUPRA zullen worden weerspiegeld in de modellen die we de komende jaren lanceren.”

Jorge Díez is afgestudeerd technisch ingenieur Industrial Design aan de Cardenal Herrera universiteit in Valencia. Daarnaast heeft hij een master-graad Car Design aan de Polytechnic universiteit in Valencia en een master-graad aan het London Royal College of Art.

De nieuwe Design Director van SEAT heeft zich bijna zijn gehele carrière beziggehouden met exterieurdesign. Díez werkte zeven jaar bij Audi in Ingolstadt en trad in 2008 in dienst bij de afdeling Exterior Design van SEAT. In 2010 werd hij benoemd tot Senior Designer bij Volkswagen in Wolfsburg en een jaar later werd hij aangesteld als hoofd SEAT Exterior Design. Díez keerde in 2014 terug naar Audi als directeur van het Automotive Konzept Design in München en werkte voor merken als Audi, Lamborghini en Ducati. Drie jaar later werd hij gepromoveerd tot hoofd van Audi's Studio 4 Exterior Design. In juli 2019 werd hij benoemd tot Vice-President van Mitsubishi Motors Design Europe.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.