Leusden,
07
februari
2022
|
17:33
Europe/Amsterdam

Julio Lozano nieuw hoofd Exterieurdesign voor SEAT en CUPRA

Julio Lozano nieuw hoofd Exterieurdesign

  • Lozano werkte eerder al aan designs van onder andere de SEAT Ibiza en Arona
samenvatting

SEAT S.A. heeft Julio Lozano benoemd tot nieuw hoofd Exterieurdesign. In deze functie, die hij met ingang van vandaag bekleedt, rapporteert Lozano rechtstreeks aan Jorge Diez, Design Director van SEAT en CUPRA. Lozano is een door de wol geverfde ontwerper met meer dan 15 jaar ervaring op designafdelingen van diverse internationale merken. Tot voor kort leidde Julio Lozano een designteam op het hoofdkantoor van Audi.

Julio Lozano studeerde Technische Engineering in Industrieel Design aan de Cardenal Herrera CEU universiteit in Valencia. Daarnaast behaalde hij een Masters diploma aan het prestigieuze Royal College of Art in Londen en aan Elisava in Barcelona.

Lozano werkte zes jaar in Parijs bij de Renault Group op de afdeling Exterieur Design. In 2012 maakte hij de overstap naar de Volkswagen Groep, waar hij in het designteam van SEAT werkte. Daar leverde hij een belangrijke bijdrage aan het ontwerp van modellen als de nieuwe generatie Ibiza en Arona. In 2016 werd Lozano aangesteld als hoofdontwerper bij de Audi Advanced Design Studio in München, waar hij betrokken was bij designprojecten voor diverse merken van de Volkswagen Groep. Twee jaar later trad hij in dienst bij Audi in Ingolstadt, waar Lozano een designteam leidde dat werkte aan belangrijke modellen voor de toekomst van het merk.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.