Leusden,
15
september
2020
|
12:01
Europe/Amsterdam

Krachtige 1.5 ecoTSI met DSG en nieuwe uitvoeringen voor SEAT Ibiza

Krachtige 1.5 ecoTSI met DSG en nieuwe uitvoeringen voor SEAT Ibiza

  • De kracht van een 110 kW/150 pk sterke 1,5-liter ecoTSI met de souplesse van de DSG-automaat met dubbele koppeling
  • Nieuwe Ibiza Business Intense Plus-uitvoeringen: overtreffend in luxe
Samenvatting

SEAT introduceert een nieuwe, krachtige versie van de Ibiza. Het compacte succesmodel van SEAT is nu ook leverbaar met een 1,5-liter ecoTSI benzinemotor, gekoppeld aan een 7-traps DSG-automaat met dubbele koppeling. Tegelijkertijd heeft SEAT de Ibiza-serie uitgebreid met nieuwe, zeer complete Business Intense Plus-uitvoeringen.

Dankzij de nieuwe 1,5-liter ecoTSI met een vermogen van 110 kW/150 pk en een koppel van 250 Nm is de Ibiza nog sportiever en krachtiger. De krachtbron een prima match voor het dynamische rijkarakter van de Ibiza. De topsnelheid van de Ibiza 1.5 ecoTSI bedraagt 219 km/u en hij accelereert in slechts 8,2 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. Ook de voor deze krachtbron standaard 7-traps DSG-transmissie met dubbele koppeling draagt bij aan het rijplezier. Door de DSG-technologie schakelt de auto soepeler en sneller, wat resulteert in een flinke dosis sportiviteit voor de bestuurder en meer comfort voor alle inzittenden. 

De combinatie van motor en transmissie zorgt niet alleen voor hogere prestaties, maar ook voor meer efficiency. Het verbruik van de SEAT Ibiza 1.5 ecoTSI DSG varieert tussen de 5,6 en 6,4 l/100 km** volgens de WLTP-cyclus; de CO2-emissie ligt op 128-147 g/km**.

De SEAT Ibiza 1.5 ecoTSI met DSG is inmiddels leverbaar, vanaf € 28.150*.

Business Intense Plus: met de ‘plus’ van luxe

Naast de 1.5 ecoTSI-krachtbron introduceert SEAT voor de Ibiza ook nieuwe, zeer complete Business Intense Plus-uitvoeringen. Voor een beperkte meerprijs staat de Ibiza Business Intense Plus synoniem voor vergaande luxe en comfort. Naast zaken als het Media System Navi met 8 inch touchscreen, Mirrorlink/Apple CarPlay en DAB+ digitale radio krijgt de Ibiza Business Intense Plus onder meer Full LED-koplampen, Virtual Cockpit en een Winter Pack (met verwarmbare voorstoelen, in hoogte verstelbare voorstoelen en elektrisch instelbare, verwarmbare en inklapbare buitenspiegels). Als Business Intense Plus is de Ibiza er al vanaf € 21.600* voor de Style Business Intense Plus 1.0 ecoTSI benzine met 70 kW/95 pk. De Ibiza FR Business Intense Plus (1.0 ecoTSI) is er vanaf € 23.350*.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie seat.nl.

** De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken.