Leusden,
06
juni
2016
|
14:41
Europe/Amsterdam

Niels Langeveld nieuwe leider in SEAT Leon Eurocup

  • Nederlander pakt twee overwinningen op Paul Ricard
  • Langeveld met drie overwinningen en twee pole positions aan de leiding in klassement

De Nederlandse SEAT-coureur Niels Langeveld heeft afgelopen weekend dankzij twee overwinningen op het Franse circuit van Paul Ricard de leiding in de internationale SEAT Leon Eurocup overgenomen. Langeveld, uitkomend voor het team van Baporo Motorsport, gaat in het kampioenschap aan de leiding met 108 punten, gevolgd door Stian Paulsen met 105 punten.

Niels Langeveld toonde zich het gehele weekend op Paul Ricard snel met zijn SEAT Leon Cup Racer. Hij klokte de snelste tijd in de kwalificatie, waardoor hij de eerste race vanaf pole position vertrok… en won! In de tweede race van het weekend had Langeveld het een stuk lastiger, komend vanaf een tiende startpositie. Maar hij worstelde zich met verve door het veld naar voren, om tot verrassing van menigeen ten tweeden male als eerste het zwart-wit geblokt te passeren. Daarmee komt het totaal aantal overwinningen van Langeveld in de SEAT Leon Eurocup dit seizoen op drie, aangevuld met twee pole positions, waarmee hij momenteel fier aan de leiding gaat in het kampioenschap en ‘the man to beat’ is.

Snel en verstandig gereden
“Wat kan ik me nog meer wensen? Pole position én twee overwinningen in één raceweekend is fantastisch! In de tweede race startte ik als tiende, maar in de beginfase van de race was ik snel en heb ik verstandig gereden. Mijn auto vloog echt. Ik voelde me goed en bleef concurrenten inhalen totdat ik ineens vooraan reed. Ik wil mijn team graag bedanken voor het fantastische werk dat ze hebben verricht!”

Jaime Puig, Hoofd van SEAT Sport: “Het was een intens weekend met twee zeer spannende races. Na de mooie prestaties van Niels Langeveld op Paul Ricard wordt het in de SEAT Leon Eurocup nóg interessanter. We hebben een nieuwe leider in het kampioenschap, maar het puntenverschil is zeer klein, dus dat belooft nog wat!”