Leusden,
08
oktober
2019
|
10:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Control Tower beheert 16 miljoen onderdelen

Nieuwe Control Tower beheert 16 miljoen onderdelen

  • Real-time verwerking van miljoenen onderdelen voor bouw van 2.300 auto’s per dag
  • SEAT-kopers kunnen configuratie van nieuwe auto na bestelling nog aanpassen
  • Innovatieve Control Tower bekroond tijdens SEAT Innovation Day

In SEAT’s nieuwe Control Tower in de fabriek in Barcelona worden voortaan real-time gegevens gelinkt van 16 miljoen verschillende onderdelen die nodig zijn om dagelijks 2.300 auto’s te kunnen produceren. Dankzij het verwerken van die real-time informatie kunnen SEAT-kopers nu ook na het plaatsen van een bestelling de configuratie van hun auto nog aanpassen.

In slechts 26 weken kwam de Control Tower van de grond. Ook ontwikkelde SEAT een app waarmee de exacte locatie van onderdelen in real-time kan worden bepaald. “Niet eerder maakte SEAT in het logistieke proces gebruik van real-time informatie. Nu hebben we in enkele seconden een duidelijk beeld van het transport en materiaalgebruik”, aldus David Castilla, directeur van het Control Tower project.

Informatie in real-time

De productie van een auto is een enorme legpuzzel, waarbij elk component essentieel is. Het is daarom heel belangrijk om te weten welk onderdeel waar is, en of het op het juiste moment op de juiste plaats kan zijn. “We monitoren alles: van de voorraden bij toeleveranciers tot de assemblage”, verklaart Castilla. Alle data wordt gebruikt om te anticiperen op hindernissen in het logistieke proces. 

De app biedt tevens de mogelijkheid om SEAT-kopers meer inzicht in de productie van hun auto te geven. “Klanten krijgen toegang tot alle belangrijke gegevens over hun auto. Het is zelfs mogelijk om de configuratie van de auto na de bestelling nog te wijzigen”, zegt Dr. Christian Vollmer, vice-president van SEAT’s afdeling Productie en Logistiek.

SEAT Innovation Day

Tijdens de eerste SEAT Innovation Day, een evenement waar de meest innovatieve projecten binnen SEAT zijn gepresenteerd, is de Control Tower recent bekroond met de ‘Passport to Innovation’ award. “We kunnen nu gemakkelijker anticiperen op de productie, en SEAT-kopers precies vertellen wanneer hun nieuwe auto’s worden geleverd”, vertelt de directeur van het project.

download
Zo beheer je elke dag 16 miljoen onderdelen-HDENDING

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.