Leusden,
30
januari
2020
|
16:42
Europe/Amsterdam

Nieuwe Leon: liefde op het eerste gezicht

Nieuwe Leon: liefde op het eerste gezicht

  • Hoofdontwerper Alejandro Mesonero-Romanos presenteert de nieuwe Leon

In het SEAT Design Center zijn camera’s streng verboden, maar voor één keer wordt een uitzondering gemaakt. SEAT’s hoofdontwerper Alejandro Mesonero-Romanos treedt op als gids en toont de nieuwe Leon in detail.

Liefde op het eerste gezicht. Dat was het uitgangspunt van de ontwerpers toen ze aan de styling van de nieuwe SEAT Leon werkten. “We wilden het karakter van de vorige modellen bewaren, maar er tegelijkertijd een nieuwe draai aan gegeven”, vertelt Mesonero-Romanos. “Kijk naar de proporties. De auto heeft een langere en lagere neus gekregen. De scherp gelijnde LED-koplampen en de geprononceerde grille geven de nieuwe Leon een stoere uitstraling.”

Functionaliteit krijgt prioriteit

Bij de vormgeving van het ruimtelijke dashboard met de digitale beeldschermen stond functionaliteit op plek één. Een doordachte ergonomie draagt bij aan het comfort en de veiligheid. De LED-verlichting in het dashboard en de deurpanelen creëert niet alleen een knusse sfeer, maar staat bovendien in verbinding met de richtingaanwijzers, noodremverlichting en sensoren die het verkeer achter de auto in de gaten houden.

Hola!

Over LED-verlichting gesproken: de full-LED koplampen van de nieuwe SEAT Leon bieden een uitstekend zicht, en worden gelijktijdig snel opgemerkt door tegemoetkomende automobilisten. Ook aan de achterzijde is de Leon met zijn over de gehele breedte doorlopende LED-verlichting snel en duidelijk zichtbaar. LED’s in de buitenspiegels verwelkomen de inzittenden met de tekst ‘Hola’ die op de grond wordt geprojecteerd.

Startpunt voor de ontwerpers van het SEAT Design Center was een gevoel, maar uiteindelijk moest dit gevoel wel doorvertaald worden naar een model dat vele kopers weet te verleiden. Onder het motto ‘Liefde op het eerste gezicht’. Volgens Alejandro Mesonero-Romanos creëerde zijn team daarmee de beste Leon ooit.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.