Leusden,
03
april
2017
|
14:06
Europe/Amsterdam

Nieuwe SEAT Ibiza wint Red Dot Product Design Award

  • Red Dot Award één van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld
  • Nieuwe Ibiza: uitgebalanceerde proporties, sportieve looks en een duidelijk SEAT-DNA

Nog vóór de nieuwe SEAT Ibiza zijn opwachting bij de dealers maakt, zijn de looks van SEAT’s compacte nieuweling al beloond met de prestigieuze Red Dot Award voor Product Design. Deze felbegeerde onderscheiding is voor de designers van SEAT het bewijs dat ze geslaagd zijn in hun opzet om een passend vervolg te geven aan meer dan drie decennia Ibiza-historie.

De Red Dot Award wordt sinds 1954 uitgereikt en is een van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld, met als voornaamste categorie ‘Product Design’. De winnaar wordt gekozen door veertig designexperts van over de hele wereld.

Spannend exterieurontwerp
Ten opzichte van zijn directe concurrenten springt de SEAT Ibiza eruit met zijn sportieve weggedrag, indrukwekkende stabiliteit, betrouwbaarheid en comfort. Daarbij is de kwalitatieve afwerking van zijn interieur verder toegenomen en profiteert hij van innovatieve technologie die gemakkelijk en veilig te bedienen is. Als kers op de taart is er het spannende, moderne exterieurdesign. Dit borduurt voort op SEAT’s karakteristieke designtaal, maar tilt die tegelijkertijd naar een hoger niveau. Aangescherpte lijnen en gestroomlijnde oppervlakken zorgen voor een spannend design met meer diepgang, resulterend in een sportief, solide voorkomen. “Met de Ibiza is onze nieuwe designtaal volwassen geworden”, verklaart SEAT’s Design Director Alejandro Mesonero-Romanos. “De Ibiza is een nieuw hoogtepunt in de designrichting die we in 2012 zijn ingeslagen.”

Karaktervolle verschijning
De nieuwe Ibiza is direct te herkennen als SEAT, met zijn driehoekige Full LED-koplampen, lijnen over de motorkap en prominente SEAT-logo in de grille. Zijn lange wielbasis en korte overhang voor en achter benadrukken niet alleen de sportieve en stabiele inborst van de Ibiza, maar laten de auto ook groter en breder ogen. “We hebben de Ibiza de mooiste proporties meegegeven”, voegt Mesonero-Romanos toe. “Zijn hoekige vormen en karaktervolle verschijning zie je terug in ieder detail van zijn exterieur- en interieurontwerp.”

In april start de voorverkoop van de nieuwe SEAT Ibiza, die in juni bij de dealers arriveert.