Leusden,
15
december
2020
|
10:51
Europe/Amsterdam

Nieuwe SEAT Leon wint AUTOBEST 2021-award

Nieuwe SEAT Leon wint AUTOBEST 2021-award

  • 31 landen verenigd in AUTOBEST kiezen Leon tot ‘Europa’s Beste Koop voor 2021’
  • Nieuwe Leon volgt in voetsporen van Ateca die in 2017 tot winnaar werd uitgeroepen
Samenvatting

De nieuwe SEAT Leon is uitgeroepen tot ‘AUTOBEST 2021’, de Europese onderscheiding voor ‘Europa’s Beste Koop voor 2021’. Het is de tweede maal in de 70-jarige historie van SEAT dat de AUTOBEST-jury – een panel van erkende autojournalisten uit 31 landen – de award aan een model van het Spaanse merk toekent. In 2017 werd de SEAT Ateca ook al tot AUTOBEST-winnaar verkozen.

“De verkiezing tot ‘AUTOBEST 2021’ is de best mogelijke erkenning voor het team dat betrokken was bij de lancering van de beste Leon ooit,” verklaart Wayne Griffiths, President van SEAT en CUPRA. “Telkens weer heeft elke nieuwe generatie Leon bewezen een belangrijke speler binnen zijn klasse te zijn, en deze onderscheiding van AUTOBEST onderstreept nogmaals de grote rol die onze compacte middenklasser in deze markt vervult.”

2,3 miljoen... and counting

De nieuwe, vierde generatie Leon is de beste Leon die SEAT ooit bouwde. Van zijn drie voorgangers verkocht de Spaanse autofabrikant meer dan 2,3 miljoen exemplaren. Om deze nieuwe, vierde generatie tot net zo’n groot succes te maken, investeerde SEAT circa € 1,1 miljard om de Leon naar nieuwe niveaus te tillen op het gebied van connectiviteit, efficiency, sportiviteit en veiligheid.

Bovendien biedt SEAT Leon-kopers een uitgebreide keuze in aandrijfopties. Naast TSI benzine- en TDI dieselmotoren is de Leon tevens leverbaar als mild-hybride (eTSI) en plug-in hybride e-Hybrid) en beschikt hij standaard en optioneel over een uitgebreid pakket aan geavanceerde rijassistenten. Bovendien werd het hoge veiligheidsniveau van de nieuwe Leon recent onderschreven in de Euro NCAP 2020 crashtestcyclus, waarin het model de hoogst haalbare score van vijf sterren kreeg toebedeeld.

Finaletest

Sinds de start van de verkiezing in 2001 behoort de AUTOBEST Award tot de meest prestigieuze auto-onderscheidingen in Europa. De 31-koppige jury van de verkiezing maakte begin november in Oostenrijk tijdens de finaletest uitgebreid kennis met de complete range aan aandrijfopties voor de SEAT Leon, inclusief de nieuwe plug-in hybrideversie.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.