Leusden,
04
augustus
2016
|
14:08
Europe/Amsterdam

Offroad in Barcelona: zandsculptuur van SEAT Ateca

De nieuwe SEAT Ateca vertolkt deze zomer een hoofdrol op het vliegveld Barcelona El Prat. Kunstenaar Sergi Ramírez, gespecialiseerd in zandsculpturen, heeft een replica van de auto gemaakt met 26 ton zand. De eerste SUV in de geschiedenis van het merk en één van de meest innovatieve in zijn segment kan rekenen op een grote belangstelling van klanten.

Deze zomer is de SEAT Ateca ook te bewonderen in Terminal 1 op het vliegveld van Barcelona, waar dagelijks zo’n 100.000 passagiers langskomen. Een echte Ateca staat naast de zandversie bij een stand genaamd ‘Created in Barcelona’, waar ook de making-of te zien is. De mini-expositie blijft daar tot eind oktober. Susanne Franz, wereldwijd marketingdirecteur van SEAT: “Het doel van deze expositie is om kunst en design uit Barcelona over het voetlicht te brengen op basis van een tijdelijke sculptuur. Barcelona behoort tot de top tien van drukste vliegvelden van Europa en vormt de ideale locatie om de SEAT Ateca te tonen en tegelijkertijd de band van het merk met de stad te onderstrepen.”

Sergi Ramírez maakt al dertig jaar zandsculpturen. Zijn artistieke creaties hebben hem diverse onderscheidingen opgeleverd, waaronder de eerste prijs bij de derde en vierde editie van Certamen in Gran Canaria, de tweede plaats bij het Zhoushan Internationaal Zandsculptuur Festival in China en de derde plaats bij het Tranum Strand Festival in Denemarken.