Leusden,
11
maart
2019
|
12:12
Europe/Amsterdam

Performance heeft een naam: Leon CUPRA R Sportourer ST

Performance heeft een naam: Leon CUPRA R Sportourer ST

  • Leon CUPRA R Sportourer ST combineert absolute topprestaties met comfort en praktische bruikbaarheid
  • 2.0 TSI-motor met 300 pk gekoppeld aan zeventraps DSG-automaat en 4Drive
  • Koolstofvezel exterieurdetails, verbeterde aerodynamische downforce

De absolute topprestaties van een hot hatch én ruimte voor het hele gezin. Voeg die twee eigenschappen samen en het resultaat is… de Leon CUPRA R Sportourer ST. Deze 221 kW/300 pk en 400 Nm sterke stationwagen biedt een perfecte combinatie van sportiviteit, comfort en praktische bruikbaarheid.

De 2.0 TSI-turbomotor met directe injectie in de Leon CUPRA R Sportourer ST is gekoppeld aan een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling. Die combinatie stuwt de Leon CUPRA R Sportourer ST in slechts 4,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. Zijn topsnelheid ligt op 250 km/u.

De indrukwekkende performance van de Leon CUPRA R Sportourer ST is voor iedereen toegankelijk dankzij de geavanceerde 4Drive-vierwielaandrijving. Voor hogere bochtsnelheden en betere rijeigenschappen hebben de wielen voor en achter een extra negatief camber van 2 graden.

CUPRA-sound

De prestaties van de Leon CUPRA R Sportourer ST worden onderstreept door een overduidelijke CUPRA-sound uit de vier uitlaatpijpen aan de achterzijde. Niet alleen daarmee onderscheidt de auto zich van de concurrentie, maar ook door zijn uiterlijk, met onder meer een splitter, diffuser, een achterspoiler van koolstofvezel en twee dubbele sportuitlaten.

Voor de Leon CUPRA R Sportourer ST is een aantal opvallende kleuren beschikbaar: Magnetic Tech, Midnight Black, Nevada White en – exclusief voor deze uitvoering en beperkt leverbaar – Blackness Grey. Koperkleurige logo’s, badges en lichtmetalen velgen (met daarachter Brembo-remmen) maken het geheel af.

Koperkleurige details

Verlichte aluminium dorpels verwelkomen de bestuurder en passagier in het interieur. Op onder meer de luchtroosters, middenconsole, het stuurwiel en de standaard kuipstoelen zijn eveneens koperkleurige details terug te vinden. Het stuur en de schakelpook zijn bekleed met Alcantara.

Na een druk op de startknop laat het 8 inch kleurenscherm op de middenconsole een exclusieve CUPRA welkomstboodschap zien. De Leon CUPRA R Sportourer ST is uitgerust met een Virtual Cockpit, waarmee de bestuurder altijd gemakkelijk toegang heeft tot alle benodigde informatie. Comfortverhogende zaken als Keyless Entry, een achteruitrijcamera en een Connectivity Box zijn natuurlijk standaard. Met die laatste kunnen inzittenden eenvoudig hun mobiele telefoon met het infotainmentsysteem in de auto verbinden.

De prijs van de Leon CUPRA R Sportourer ST wordt in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.