Leusden,
22
april
2021
|
13:27
Europe/Amsterdam

#Project1Hour: 15.000 SEAT-werknemers sluiten zich aan

#Project1Hour: 15.000 SEAT-werknemers sluiten zich aan

  • #Project1Hour: initiatief van de Volkswagen Groep, als onderdeel van Earth Day 
  • SEAT-medewerkers wisselen een uur lang ideeën en gedachten uit over hun bijdrage aan een beter milieu
Samenvatting

SEAT kent zijn verantwoordelijkheden en neemt die ook. Het merk doet er alles aan om de klimaatdoelen te behalen die in het Akkoord van Parijs zijn vastgelegd. Vandaag – op Earth Day – neemt SEAT deel aan #Project1Hour. Alle 15.000 SEAT-medewerkers leggen hun werk een uur lang neer, om met hun collega’s ideeën en gedachten uit te wisselen over veranderingen in hun dagelijkse routine voor een beter milieu.

Tijdens Earth Day onderbreken alle 15.000 medewerkers van SEAT een uur lang hun werk, of dat nu aan de productielijn is, op kantoor of vanuit huis. Tijdens dit uur gaan ze met elkaar in discussie over de manier waarop ze hun individuele CO2-footprint kunnen verkleinen. Bijvoorbeeld door een geëlektrificeerde auto te kopen, af te stappen van bronwater in plastic flessen en te kiezen voor groene stroom of zonnepanelen op het dak van hun huis. 

660.000 Volkswagen Groep-medewerkers doen mee

#Project1Hour in het leven geroepen om alle medewerkers van de Volkswagen Groep stil te laten staan bij het belang van een beter milieu. Tijdens workshops kunnen de 15.000 krachten van SEAT hun kennis over de klimaatverandering delen, en discussiëren over de impact die dit op onze planeet heeft. Ze maken deel uit van een groep van in totaal 660.000 medewerkers binnen de Volkswagen Groep die meedoen aan #Project1Hour.

SEAT zet zich nadrukkelijk in voor het realiseren van alle doelstellingen op het gebied van milieubescherming die zijn vastgelegd tijdens de klimaattop in Parijs. Doel van het merk is om in 2050 volledig CO2-neutraal te produceren. Binnen het project ‘Move to Zero’ wordt de CO2-emissie over de gehele levenscyclus van een auto tot ‘nul’ gereduceerd, onder meer door duurzaam om te springen met energiebronnen en grondstoffen. Met initiatieven als #Project1Hour wordt de rol van SEAT in de bescherming van onze planeet extra benadrukt.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.