Leusden,
22
mei
2019
|
21:44
Europe/Amsterdam

Samenwerking SEAT en Sónar + D voor boost innovatie en creativiteit

Vul in voor Seat app

  • SEAT innovatiepartner van Sónar en Sónar + D
  • Sónar+D MasterClasses by SEAT bevordert innovatie en creativiteit
  • Wereldtop uit verschillende sectoren van creativiteit is van 17 tot 20 juli aanwezig bij internationaal festival voor muziek, creativiteit en technologie in Barcelona

SEAT gaat voor het eerst samenwerken met Sónar, het internationale festival voor muziek, creativiteit en technologie in Barcelona. Het festival, dat dit jaar voor de 26e keer van start gaat, sluit naadloos aan bij de drang van Barcelona om te innoveren en creatief te zijn. SEAT wordt de innovatiepartner van Sónar en lanceert tijdens het event de Sónar+D MasterClasses by SEAT, een van de belangrijkste nieuwigheden van het festival.

Sónar + D is een internationaal contradisciplinair congres dat sinds 2013 in Barcelona wordt gehouden. Het event brengt prominente kunstenaars, technologen, creatieve professionals, muzikanten, filmmakers, ontwerpers, denkers, wetenschappers, ondernemers en hackers samen, om te onderzoeken hoe creativiteit het heden beïnvloedt en deelnemers helpt om na te denken over een nieuwe toekomst.

Benchmark

Volgens SEAT global Marketing directeur Susanne Franz zijn Sónar en Sónar + D internationale evenementen die de benchmark vormen op het gebied van creativiteit en innovatie. “Deze samenwerking benadrukt de toewijding van SEAT om dingen op een andere manier te doen en tradities overboord te zetten.”

Nieuw leerformat

Sónar+D MasterClasses by SEAT is een nieuw leerformat, ontworpen om innovatie en creativiteit op nationaal en internationaal niveau te stimuleren. De negen masterclasses van negentig minuten elk worden 17, 18 en 19 juli gehouden. Het onderwerp van de masterclasses zal zich onder meer richten op de fundamentele rol van creativiteit in innovatieprocessen, met sessies gewijd aan de samenwerking tussen kunstenaars en kunstmatige intelligentie, machine learning en interactie met robots.

Voorrang

Professionals die al meedoen aan Sónar + D hebben voorrang om deel te nemen aan de Sónar+D MasterClasses by SEAT. Per event kunnen tussen de vijftig en tachtig mensen deelnemen. De volledige masterclasscyclus staat vanaf september online op de Sónar + D-website. Onder de eerste reeds bekende sprekers die de masterclasses zullen geven, zijn kunstenaar en milieudeskundige Tega Brain en kunstenaar en educatorSam Lavigne.

Ieder jaar opnieuw bevestigt SEAT zijn toewijding aan muziek en street art door met 's werelds toonaangevende internationale festivals samen te werken. Dit jaar slaat SEAT opnieuw de handen ineen met stedelijke festivals zoals Primavera Sound, waar het merk voor de eerste keer dertien extra hiphopartiesten sponsort in de line-up van het festival. Maar SEAT is ook nauw betrokken bij Lollapalooza in Parijs en Berlijn en het Wireless Festival in Frankfurt.