Leusden,
29
juni
2018
|
11:06
Europe/Amsterdam

SEAT analyseert samenwerkingsverbanden met Israëlische technologiebedrijven

SEAT analyseert samenwerkingsverbanden met Israëlische technologiebedrijven

  • Partnerschappen gericht op het detecteren en analyseren van mobiliteitsoplossingen van de toekomst
  • XPLORA-team ontmoet meer dan honderd startups in Tel Aviv; acht Israëlische technologiebedrijven gaan nieuwe ideeën ontwikkelen
  • SEAT gaat met XPLORA nu tweede fase in

SEAT en de Israëlische SEAT-importeur Champion Motors Ltd. hebben de eerste fase van het XPLORA-project met succes afgerond. Het doel van het project is relaties aan te knopen met potentiële partners die zich in Israël bezighouden met mobiliteit en innovatieve projecten die kunnen leiden tot nieuwe mogelijkheden voor SEAT.

SEAT heeft in de negen maanden nadat de eerste fase van start ging meer dan honderd bedrijven ontmoet en veertig daarvan grondig geanalyseerd. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een samenwerking met acht technologiebedrijven waarmee SEAT gezamenlijk bestudeert hoe innovatieve technologie in de auto's en systemen van het merk valt te implementeren.

Tweede fase van XPLORA

SEAT gaat met XPLORA gaat nu zijn tweede fase in, samen met onder meer een Israëlisch bedrijf dat in digitale sleuteltechniek voor auto's en cybersecurity is gespecialiseerd. Ook gaat een business development-team zoeken naar nieuwe mobiliteitsoplossingen en het verbeteren van assistentiesystemen, oplossingen voor elektrische voertuigen, cybersecurity en Industry 4.0, de volgende revolutie in de industrialisatie.

Belangrijke projecten die nu worden gezien als potentiële mobiliteitsoplossingen omvatten bijvoorbeeld een digitaal passagiersherkenningssysteem dat het traditionele kaartje zou kunnen vervangen. Deze oplossing zou gepersonaliseerd tariefbeheer mogelijk maken en infrastructuurbeheerders kunnen voorzien van relevante informatie over mobiliteitspatronen. Een tweede project omvat het verder ontwikkelen van een laserprojectiesysteem waarmee de voorruit als display is te gebruiken.

Daarnaast evalueert SEAT een systeem dat is gekoppeld aan informatie- en communicatiesystemen in de auto. Door deze innovatieve technologie kan geluid ‘tailor made’ de oren van de bestuurder of passagiers bereiken. SEAT overweegt momenteel of dit systeem in de nabije toekomst in zijn auto’s valt te integreren. De haalbaarheid van deze projecten wordt de komende maanden onderworpen aan een zorgvuldige analyse.

De vooruitgang van XPLORA is een stap verder in SEAT's streven om de benchmark te vormen op het gebied van connected cars. Enkele opvallende voorbeelden hiervan zijn de samenwerking met Amazon met de intelligente stemassistent Alexa, de implementatie van het Waze-navigatiesysteem van Google of de recente toevoeging van de populaire muziekherkenningsapp Shazam in auto’s van SEAT.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.