Leusden,
21
oktober
2016
|
15:06
Europe/Amsterdam

SEAT Ateca schaart zich bij laatste 5 in belangrijke Europese autoverkiezing

  • Indrukwekkend modeloffensief in 2017
  • SEAT op weg naar duurzame winstgevendheid

De SEAT Ateca is doorgedrongen tot de finale van de AUTOBEST 2017 awards. Daarmee behoort SEAT’s nieuwe SUV bij de laatste vijf auto’s die gaan strijden om de titel AUTOBEST 2017. De onderscheiding is één van de belangrijkste autoprijzen in Europa en wordt toegekend door een 31-koppige jury van Europese vakjournalisten.

Criteria waarop de vijf AUTOBEST-finalisten worden beoordeeld zijn design, comfort, rijgemak, value for money en het dealer- en servicenetwerk. De winnaar wordt medio december bekendgemaakt na het voltooien van een reeks vergelijkende tests en de finale stemronde.

3 nieuwe SEAT-modellen in 2017
De finaleplek voor de Ateca komt op een voor SEAT belangrijk moment. Niet alleen staat de nieuwe SUV sinds kort bij de Nederlandse SEAT-dealers, met de Ateca bijt SEAT tevens het spits af van een omvangrijk modeloffensief. Het merk introduceert in 2017 namelijk nog drie nieuwe modellen: de vernieuwde SEAT Leon, de compleet nieuwe, vijfde generatie SEAT Ibiza en de SEAT Arona crossover.

Op koers naar winst
En er is meer positief nieuws. SEAT stevent af op duurzame winstgevendheid en verwacht het jaar 2016 met winst af te sluiten. Halverwege het jaar noteerde de onderneming een bedrijfsresultaat van 93 miljoen euro, 77 procent meer dan in dezelfde periode in 2015. Bovendien blijven de verkopen voor het vierde jaar op rij toenemen, tot 312.900 auto’s eind september.