Leusden,
20
september
2018
|
11:49
Europe/Amsterdam

SEAT Ateca wint titel ‘Lesauto van het Jaar 2019’

Ateca wint titel ‘Lesauto van het Jaar 2019’

De rijschoolbranche heeft de SEAT Ateca uitgeroepen tot Lesauto van het Jaar 2019. Dat gebeurde tijdens de zevende editie van de Nationale Rijschooldag, die dit jaar werd gehouden bij het Autotron in Rosmalen. Rijinstructeurs konden testritten maken in bijna honderd nieuwe auto’s, waaronder de winnende Ateca. Het is niet voor het eerst dat een SEAT tot Lesauto van het Jaar is uitgeroepen. In voorgaande jaren viel de SEAT Leon liefst twee keer in de prijzen.

  • Rijschoolbranche kiest SEAT Ateca als beste lesauto
  • Overtuigende ‘Lesauto van het jaar 2019’ krijgt 8,95 als rapportcijfer

Tijdens de Nationale Rijschooldag – opvolger van De Lesauto Testdag – konden rijschoolhouders en rijinstructeurs in Rosmalen uitgebreid kennismaken met een groot aantal auto’s dat zich leent voor inzet als lesauto. Na het maken van een testrit konden zij een beoordelingsformulier invullen op verschillende onderdelen: het design, het bedieningsgemak, de binnenruimte en het zitcomfort, het stuurgedrag en het zicht rondom. In totaal werden 441 testritten gemaakt. De SEAT Ateca kreeg de hoogste beoordeling van de rijschoolbranche: een 8,95. De Volvo XC40 bereikte een tweede plek met een 8,56 en de Volkswagen Polo ging met de derde plaats naar huis met een 8,55.

Met de praktische en sportieve Ateca debuteerde het Spaanse merk in 2016 in de compacte middenklasse. Sinds SEAT de Ateca op de markt heeft gebracht, is het model uitgegroeid tot een succesnummer. Het model droeg in hoge mate bij aan de verkoop die SEAT in juli wereldwijd met maar liefst 35,7 procent zag stijgen. SEAT’s SUV heeft alle verwachtingen overtroffen.De SEAT Ateca is verkrijgbaar vanaf 28.500* euro.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) Genoemde consumentenadviesprijzen zijn inclusief BTW, BPM, rijklaarmaakkosten, recyclingbijdrage en leges. Zie voor kosten en verkoopinformatie seat.nl.