Leusden,
06
september
2019
|
11:00
Europe/Amsterdam

SEAT blijft groeien

SEAT blijft groeien

  • Nieuw record: 42.100 auto’s in augustus (+2%)
  • SEAT leverde dit jaar al 411.600 auto’s af, het hoogste cijfer in zijn historie
  • Omzet van CUPRA steeg tot augustus met liefst 70%

De verkoop van SEAT is in augustus opnieuw gestegen, met een nieuw maandrecord tot gevolg. SEAT leverde in augustus 42.100 auto's af, een plus van 2 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Daarmee komt het totaal aantal afgeleverde auto’s dit jaar op ​​411.600, een toename van 7,2 procent. Met dit resultaat heeft de SEAT een nieuw verkooprecord in de boeken gebracht.

Ook CUPRA pluste. De verkoop van de sportieve dochter van SEAT steeg van januari tot en met augustus met bijna 71 procent tot 17.100 auto’s. Met nog vier maanden te gaan tot het einde van het jaar heeft het nieuwe merk zijn verkoopaantal over heel 2018 (14.400 eenheden) nu al overtroffen.

Volgens Wayne Griffiths, vice-president voor Sales en Marketing van SEAT en CEO van CUPRA, zet het resultaat van augustus de groeitrend voort die de merken in 2019 in Europa hebben ingezet. “We hebben de omzet vergroot en maand na maand ons marktaandeel vergroot. We vertrouwen erop dat we onze resultaten zullen blijven verbeteren en we deze groei in de rest van het jaar continueren.”

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.