Leusden,
13
oktober
2018
|
09:02
Europe/Amsterdam

SEAT breekt verkooprecord januari tot en met september

SEAT breekt verkooprecord januari t/m september

  • SEAT verkocht de afgelopen negen maanden 415.600 auto’s en overtreft hiermee het volume in recordjaar 2000
  • Verkooprecords voor Duitsland, Groot-Brittannië, Oostenrijk en Zwitserland; ook Nederland plust

SEAT zag zijn verkopen in de eerste negen maanden van dit jaar oplopen tot 415.600 auto’s wereldwijd, 17 procent meer vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het merk verbetert hiermee het verkooprecord uit 2000, toen de teller na negen maanden op 394.400 auto’s uitkwam.

SEAT haakte aan bij de indrukwekkende, dubbelcijferige groei die de grootste Europese markten de afgelopen negen maanden doormaakten. Duitsland is nu de belangrijkste markt voor SEAT, met 90.400 afgeleverde auto’s (+22%), een record. Thuismarkt Spanje bleef met 85.900 auto’s (+16%) niet ver achter. SEAT is het bestverkochte merk in Spanje en neemt ook qua modellen – Leon (eerste) en Ibiza (tweede) - de bovenste posities in. Groot-Brittannië eindigde na de eerste negen maanden van 2018 op de derde plek voor SEAT met 50.500 auto’s (+14%), eveneens een verkooprecord. Na een sterke stijging in juli en augustus namen de resultaten in september af wegens de invoering van de nieuwe WLTP-meetmethode.

Ook in Nederland boekte SEAT van januari tot en met september mooie resultaten, met een verkooptoename van liefst 19 procent. Dat succes is met name toe te dichten aan de sterke verkoopprestaties van de Ibiza en Ateca, die hebben geleid tot een forse orderportefeuille.

SEAT maakt zich op voor verdere groei

SEAT verwacht die positieve tendens een passend vervolg te geven dankzij diverse nieuwe modellen die binnenkort hun opwachting in het gamma maken. Het merk onthulde recent de Tarraco, waarmee SEAT zijn SUV-lijn na de Arona en Ateca aan de bovenkant voltooit. De voorverkoop van de nieuwe grote SUV start in Nederland in december. Tevens maakt de CUPRA Ateca – het eerste nieuwe model van het merk CUPRA – in december zijn opwachting in ons land, gevolgd door de Arona TGI, ’s werelds eerste SUV op CNG. Deze arriveert eveneens vóór het einde van het jaar en versterkt het actuele CNG-aanbod van SEAT, dat momenteel bestaat uit de Mii, Ibiza en Leon.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.