Leusden,
26
februari
2020
|
10:38
Europe/Amsterdam

Volop nieuws van SEAT en CUPRA in 2020

Volop nieuws van SEAT en CUPRA in 2020

  • Geheel nieuwe SEAT Leon line-up, inclusief elektrische aandrijflijnen
  • SEAT Tarraco FR nieuwe sportieve versie van grote SUV
  • Wereldpremière voor CUPRA Formentor

SEAT en CUPRA lanceren de komende maanden een groot aantal nieuwe en spannende modellen en ontwikkelingen. Zo beleeft de CUPRA Formentor - het eerste model dat exclusief voor CUPRA is ontwikkeld - op korte termijn zijn wereldpremière en gaat ook het licht op groen voor de CUPRA Leon.

Voor SEAT staan de komende maanden grotendeels in het teken van de nieuwe SEAT Leon, inclusief versies met geëlektrificeerde aandrijvingen. Daarnaast wordt de sportieve SEAT Tarraco FR nog dit jaar leverbaar.  

De nieuwe SEAT Leon – eHybrid en eTSI

De nieuwe SEAT Leon wordt voor het eerst in de historie van de Leon ook leverbaar met mild hybride (eTSI) en plug-in hybride (eHybrid) varianten. De geavanceerde eHybrid plug-in hybride combineert de TSI-benzinemotor met een elektromotor en heeft een systeemvermogen van 150 kW/204 pk. Dankzij de 13 kWh lithium-ion accu kan de eHybrid tot zestig kilometer volledig elektrisch rijden. De nieuwe SEAT Leon komt er ook met mild hybride technologie (eTSI). Het systeem combineert de 1.0 TSI 81 kW/110 pk of 1.5 TSI 110 kW/150 pk benzinemotor met 48V mild-hybrid technologie en shift-by-wire DSG-automaat.

SEAT Tarraco FR

SEAT presenteert binnenkort de sportieve Tarraco FR. Uiterlijk is hij onder meer te herkennen aan de bredere wielkasten, 19 inch FR lichtmetalen velgen, sportieve achterspoiler en donker uitgevoerde dakrails, raamomlijstingen en buitenspiegels. De Tarraco FR is optioneel leverbaar met de nieuwe en exclusieve Merlot Red-lak en 20 inch lichtmetalen FR-velgen. Het interieur van de Tarraco FR is onder andere voorzien van elektrisch verstelbare kuipstoelen met geheugenfunctie, aluminium pedalen, een nieuw sportstuurwiel met FR-logo en een 9,2 inch infotainmentsysteem. Met zijn sportonderstel biedt hij de kenmerkende FR-rijdynamiek. Prijzen voor de Tarraco FR beginnen bij € 40.990* of vanaf € 275* netto bijtelling per maand, voor de handgeschakelde 1.5 TSI met 110 kW/150 pk.

CUPRA Leon 

Binnenkort staat de nieuwe CUPRA Leon als hatchback en Sportstourer in de showrooms. De CUPRA Leon wordt de allereerste Leon met het CUPRA-embleem in de grille. De CUPRA Leon is ontwikkeld als benchmark in zijn segment en onderscheidt zich zowel in design als in high-performance aandrijflijnen. Geheel CUPRA-eigen zijn het vooral de prestaties en dynamiek die de meeste klanten zullen triggeren. Op dit vlak stelt de geheel nieuwe CUPRA Leon niet teleur. De CUPRA Leon is leverbaar met 2.0-liter benzinemotoren die tot 228 kW/310 pk leveren. Stuk voor stuk zijn ze gekoppeld aan een DSG-automaat met shift-by-wire technologie. Hij wordt ook leverbaar als 180 kW/245 pk sterke plug-in hybride.

CUPRA e-Racer

De autosport verandert en CUPRA doet mee met 's werelds eerste volledig elektrische toerwagen. De CUPRA e-Racer biedt alle voordelen van een pure elektrische aandrijflijn. Vier elektromotoren aangedreven door een batterij van 65 kWh zorgen samen voor een piekvermogen van 500 kW/680 pk en een koppel van 960 Nm. Vanaf 2021 treedt de e-Racer aan in het nieuwe elektrische toerwagenkampioenschap PURE ETCR.

CUPRA Formentor

CUPRA maakt zich tevens op voor de introductie van de Formentor, het eerste model dat exclusief is ontwikkeld voor CUPRA. Binnenkort beleeft het productiemodel zijn wereldpremière en geeft CUPRA alle details van het compleet nieuwe model prijs.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Netto bijtelling o.b.v. bruto inkomen van €55.000 per jaar, zonder gevolgen heffingskortingen en fiscale waarde € 40.120. Zie voor verkoopinformatie seat.nl.