Leusden,
20
januari
2017
|
19:41
Europe/Amsterdam

SEAT en Ducati samen vol gas in MotoGP

  • Nieuwe SEAT Leon CUPRA – vandaag gepresenteerd in Bologna – wordt officiële auto van Ducati Team in MotoGP
  • WK-titelkandidaten Jorge Lorenzo en Andrea Dovizioso achter het stuur van Leon CUPRA

SEAT en Ducati hebben een eenjarige overeenkomst gesloten om gezamenlijk uit te komen in het MotoGP-seizoen 2017. De 221 kW/300 pk sterke SEAT Leon CUPRA – het krachtigste model in de historie van het Spaanse merk – wordt het komende seizoen de officiële auto van het Ducati MotoGP-team met drievoudig wereldkampioen Jorge Lorenzo en Andrea Dovizioso.

Naast de rol van de Leon CUPRA als officiële auto van het Ducati fabrieksteam is het merklogo van SEAT dit seizoen ook op de kuip van de Italiaanse racemotoren te vinden, evenals op de raceoveralls van de coureurs en de kleding van de overige teamleden.

“SEAT en Ducati maken beide deel uit van de Volkswagen Group en hebben merkwaarden als sportiviteit, passie voor design en innovatie & technologie met elkaar gemeen,” verklaart Antonino Labate, hoofd strategie, business development en operations van SEAT Sport. “Deze elementen staan tevens aan de basis van de nieuwe SEAT Leon CUPRA die in maart als officiële auto van het Ducati Team debuteert tijdens de nachtrace op het circuit van Losail in Qatar.”

Sportieve successen
Nog een kenmerk dat beide merken met elkaar verbindt, zijn de succesvolle prestaties op de internationale circuits. Sinds 1970, en dankzij de expertise van SEAT Sport, heeft de Spaanse autofabrikant tot tweemaal toe het WK Toerwagens gewonnen (in 2008 en 2009), meer dan 25 rallytitels behaald en wereldwijd op succesvolle wijze diverse merkencups gelanceerd en georganiseerd.

Ducati is inmiddels 14 jaar actief in de MotoGP, met 33 overwinningen tot gevolg én in 2007 de MotoGP WK-titel met de Australiër Casey Stoner. Daarnaast strijdt het merk al 24 seizoenen lang in het WK Superbike, waar Ducati liefst 17 constructeurstitels won, en is het vertegenwoordigd in uiteenlopende nationale kampioenschappen.

Vernieuwde Leon CUPRA: vanaf dit voorjaar in Nederland
De 221 kW/300 pk sterke SEAT Leon CUPRA is de krachtigste auto in de geschiedenis van het in Barcelona gevestigde merk. Hij is bovendien de snelste SEAT voor de openbare weg ooit, met een sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 4,9 seconden. Vanaf dit voorjaar staat de vernieuwde SEAT Leon CUPRA bij de Nederlandse dealers.