Leusden,
06
november
2017
|
18:33
Europe/Amsterdam

SEAT en Telefónica stimuleren digitalisering in de auto-industrie

SEAT en Telefónica stimuleren digitalisering

  • Beide bedrijven gaan inzichten delen om mobiliteitsoplossingen voor stedelijke omgevingen te ontwikkelen
  • De overeenkomst omvat ook het testen van nieuwe technologieën voor de 5G-netwerken in Spanje
  • Stimulering van Industry 4.0 met digitale transformatie-initiatieven en samenwerkingsverbanden op fabricagegebied

SEAT-president Luca de Meo en Telefónica España President Luis Miguel Gilpérez hebben een overeenkomst getekend die gericht is op de gezamenlijke ontwikkeling van innovatieve initiatieven in de auto-industrie. De overeenkomst is opgesteld in het kader van SEAT’s strategie om zichzelf te positioneren als vooraanstaande speler op het gebied van gedigitaliseerde mobiliteitsoplossingen.

SEAT en Telefónica gaan een samenwerking aan op drie belangrijke gebieden: het delen van inzichten (informatie die is vergaard uit geanonimiseerde data) om effectieve mobiliteitsoplossingen te kunnen ontwikkelen, de toepassing van 5G-connectiviteit in de connected car en de ontwikkeling van digitale transformatieprojecten die een integraal deel vormen van het autoproductieproces.

Nieuwe technologieën 5G-netwerken
Een van de highlights van de overeenkomst betreft de implementatie van nieuwe technologieën voor 5G-netwerken in het autonome auto-ecosysteem met connected cars. De toepassing van Telefónica’s netwerk van de vijfde generatie zorgt ervoor dat er enorme stappen worden gezet op het gebied van capaciteit, kwaliteit, wachttijd en snelheid, waardoor compleet nieuwe toepassingen in de connected car mogelijk zijn. Beide bedrijven gaan gezamenlijk kijken op welke manieren deze technologieën toegepast kunnen worden in auto’s. De voorgestelde ideeën zullen worden getest middels pilots in de praktijk van alledag.

Industry 4.0-initiatieven
Daarnaast zal dit samenwerkingsverband ook gaan leiden tot de ontwikkeling en implementatie van Industry 4.0-initiatieven in het autoproductieproces. In dit kader werken Telefónica en SEAT samen aan een concept dat gebruikmaakt van Blockchain-technologie, om het volgen van onderdelen in de leveringsketen eenvoudiger te maken in de fabriek. Daarnaast zal worden gewerkt aan oplossingen en systemen die zijn gebaseerd op IoT (the Internet of Things), die het inkoopmanagement en het contact met de leveranciers efficiënter laten verlopen.

De overeenkomst heeft ook betrekking op de implementatie van tools en gezamenlijke mechanismes voor het verzamelen, managen en analyseren van data. Waarbij vanzelfsprekend de privacy principes in acht worden genomen. Tevens zullen beide bedrijven samen gaan kijken op welke manieren Big Data en het gezamenlijke gebruik van data ingezet kunnen worden bij de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Zo zullen er geoptimaliseerde mobiliteitsoplossingen worden ontwikkeld voor stedelijke gebieden op basis van slimmer verkeers- en parkeermanagement en andere gerelateerde diensten.