Leusden,
06
december
2016
|
10:54
Europe/Amsterdam

SEAT-fabriek Martorell krijgt duurzame verlichting van Philips Lightning

  • Tachtig procent besparing op lichtenergie
  • ECOMOTIVE FACTORY strategie van SEAT ontlast het milieu

SEAT gaat in nauwe samenwerking met het Nederlandse Philips Lightning zijn fabriek in Martorell voorzien van eco-vriendelijke verlichting. De fabrikanten hebben een overeenkomst getekend met het doel om alle verlichting rond de fabriek te vervangen door zuinige en duurzame LED-lampen. SEAT bespaart daarmee jaarlijks tachtig procent aan lichtenergie, omgerekend meer dan 900 Megawattuur. Het partnership met Philips Lightning draagt bij aan de ECOMOTIVE FACTORY strategie waarmee SEAT het milieu zoveel als mogelijk wil ontlasten met innovatieve, duurzame initiatieven.

Alle 1.200 conventionele lichtarmaturen langs de wegen op het SEAT fabriekscomplex en op de parkeerterreinen worden door Philips Lightning vervangen. Behalve de enorme energiebesparing die de efficiënte LED-lampen met zich meebrengen, gaan ze met een levensduur van zo’n 45.000 uur ook nog eens vijf keer langer mee dan gewone lampen. Ze vormen zo een schakel in de totale milieu-inspanningen van SEAT, met als doel het duurzaamheidsniveau tot 2018 met 25% te verhogen.

Slimme LED-verlichting
De ‘slimme’ LED-verlichting van Philips Lightning helpt de fabriek in Martorell nog zuiniger om te gaan met energie. SEAT is geheel ‘in control’: met de connected verlichtingssystemen van Philips is de verlichting door de onderhoudsteams van SEAT per lamp op afstand te beheren en af te stellen.

SEAT onderzoekt momenteel hoe ook de verlichting in de productieruimtes, de magazijnen en de kantoren in Martorell door meer efficiënte technologieën is te vervangen. De eco-vriendelijke verlichtingssystemen die SEAT de komende jaren verwacht te installeren, zorgen ervoor dat de fabriek nieuwe maatstaven zet op het gebied van milieuvriendelijkheid en het beschermen van natuurlijke hulpbronnen